Skab

Skabe, A'dammer
© bobedre.dk

Skabe, A'dammer i lakeret træ med jalousilåger i plast, designet af hollandske Aldo van den Nieuwelaar i 1978, fås i over 50 farver og mange str, fra 10.550 kr., Paustian.

Adhoc
© bobedre.dk

Adhoc Designet af Bruno Fattorini and Partners for Zanotta. Reolsystem, du selv designer i samspil med de klassiske Bauhaus-farver.

Varmlødet valnøddetræ
© bobedre.dk

Varmlødet valnøddetræ på lågerne af garderobeskabet Cell med hvidlakeret ramme i mdf. Kommer med indretningsmodul bestående af bøjlestang og løse hylder, h 140 x b 80 x d 35 cm, 4139 kr., Bolia.

Spanske Jaime Hayón
© bobedre.dk

Spanske Jaime Hayón arbejder i krydsfeltet mellem kunst og design, og hovedparten af hans kreationer er at finde på diverse kunstudstillinger og internationale gallerier. Det gælder også skabet her, der er inspireret af Manhattans skyline. Hayonstudio.com.

Den romantiske, Amsterdam Amoire
© bobedre.dk

Den romantiske, Amsterdam Amoire er skabt af Scholten & Baijings for Established & Sons som en hyldest til 1700-tallets hollandske møbelkunst. 93.530 kr., Frama.

Den skæve
© bobedre.dk

Den skæve Aluminiumsskab fra tyske Bordbar er en opgraderet version af de skabe, man bruger på fly. Fås i mange farver. Fra 6700 kr. plus porto, købes via bordbar.de.

Den retro-lækre
© bobedre.dk

Den retro-lækre A’dammer skabsserie designet af hollandske Aldo van den Nieuwelaar i 1978, og kan bruges i stort set alle rum. Fremstillet i lakeret træ med jalousi i plast i over 50 farver. H 170 til 240 cm, b 37 til 74 cm, d 37 cm, fra 10.550 kr., Paustian.

Bogskab/kabinet i elmetræ
© bobedre.dk

Bogskab/kabinet i elmetræ h 220 x b 120 x d 35 cm, 10.000 kr., House Doctor.

Filmscene på skabet
© bobedre.dk

Filmscene på skabet Kongbox er designet af den legendariske pop art-kunstner Clifford Richards. Det smalle metalskab mimer en skyskraper, og med de seks medfølgende metalmagneter, kan du genoplive slutscenen i den klassiske King Kong-film. H 60 x b 20 x d 15 cm., 1729 kr., Monty & Co.

Tidløs opbevaring
© bobedre.dk

Tidløs opbevaring Stuva er en ny opbevaringsløsning designet af Ebba Strandmark. Den er perfekt til børne- eller soveværelset og fremstillet i laminat og birk. Viste løsning måler b 60 x d 50 x h 128 cm og koster 1130 kr., IKEA.

Møbler: Italienerne
© bobedre.dk

Møbler: Italienerne er mestre i at fremstille højglanslakerede møbler. Et eksempel er Cattelans nye skabskollektion Kayak, designet af Andrea Lucatello. Møblerne kendetegnes af den krystalinspirerede front. cattelanitalia.com. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Vitrineskab, Mirror Cabinet
© bobedre.dk

Møbler: Vitrineskab, Mirror Cabinet i fyrtræ og med spejl og akryllåger, fås også i naturligt træ, l 62 x h 42 x d 14 cm, 1699 kr., Neon Living. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Bæredygtig skovdrift
© bobedre.dk

Møbler: Bæredygtig skovdrift ædelt håndværk og skandinavisk-inspireret design er tre vigtige pejlemærker for franske The Hansen Family – et møbelbrand skabt af Gesa Hansen, der laver fine og originale ting som for eksempel Trunk. Thehansenfamily.eu. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Moderne vitrineskab
© bobedre.dk

Moderne vitrineskab Ikea-designer Eva Lilja Löwenhielm har skabt en moderne, skandinavisk udgave af det klassiske porcelænsskab. Den hvide Sjövik-skænk er et formstærkt indslag til spisestuen og har masser af plads til servicet, samt skuffer til bestik. H 160 x b 118 x d 42 cm, 2999 kr., Ikea.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Factory
© bobedre.dk

Møbler: Factory er skabt af danske Henrik Tengler for Onecollection. Systemet består af meget få dele, som frit kan sammensættes, kombineres, adskilles og lagres som helt flade emner. Fra 4676 kr. Som vist her 11.255 kr., Onecollection.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Archetto
© bobedre.dk

Archetto fra italienske Cappellini er designet af Alessandro Mendini. Det skulpturelle skab er fremstillet i massivt, sortlakeret træ med døre dækket af spejle. Det produceres i 33 nummerede eksemplarer. B 180 x d 60 x h 244 cm. Pris ved henvendelse, CasaShop.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Tudor Cabinet
© bobedre.dk

Tudor Cabinet fra Established & Sons er designet af spanske Jaime Hayon. Skabet er fremstillet i træ med indsatser i farvet glas. Findes i flere farver og glastyper. H 180 x d 40 x b 95 cm, 37.000 kr., CPH Square.

Tord Boontje
© bobedre.dk

Tord Boontje er en af tidens mest originale designere. Hans fascination af naturen får frit løb med det helt ekstraordinære skab Fig Leaf fra Made by Meta. Frontlågerne består af det fineste emaljehåndværk. 616 håndmalede figenblade skabt over 10 forskellige skabeloner, hver med sin helt unikke grønne farve. Se mere på madebymeta.com.

Møbler: Det ene ligner
© bobedre.dk

Møbler: Det ene ligner et herbarium med pressede sommerfugle, det andet minder om skoletidens biologibøger, hvor tegninger af planter gav indsigt i naturens mangfoldighed – MEN det er skabe, skabt af masonit. Folkform.se. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Den unge franske designer
© bobedre.dk

Møbler: Den unge franske designer Joachim Jirou-Najou har skabt det bløde skabsmøbel Around for VIA. Det er fremstillet af lakeret stål og træ og beklædt med filt. Mere på via.fr.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Entréskab
© bobedre.dk

Møbler: Entréskab Glamour, med spejl påsat knager, h 60 x b 60 x d 23 cm, 795 kr., Bolia. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Montana
© bobedre.dk

Montana har forsynet sine moduler med graciøse matforkromede ben af zink, der giver dem en ny lethed. Benene er 12,6 cm høje og harmonerer perfekt med grebene. Et sæt løse ben koster 1200 kr, og den viste opstilling – her i city red – kan erhverves for 10.641 kr. inklusive lakeret glastop.

Møbler: Skab, Insideout
© bobedre.dk

Møbler: Skab, Insideout med hvid krop og front i eg, valnød eller zebrano, designer Carlo Volf, h 210 x b 55 x d 33 cm, 10.500 kr., Volf Design.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Bråviken
© bobedre.dk

Møbler: Bråviken skabsmodul fra serien Godmorgon til 2950 kr. Odensvik-dobbeltvask til 1150 kr. med to Långskär-armaturer til 820 kr. pr. stk. Skabet måler b 120 x d 48 x h 90 cm., Ikea. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Klædeskab, Wardrobe Crate Series no 6
© bobedre.dk

Klædeskab, Wardrobe Crate Series no 6 i douglasfyr, designet af Jasper Morrison., 15.000 kr., Establised & Son/Cph Square.

Skab, moduler
© bobedre.dk

Skab, moduler i guldbelagt akryl og aluminium, designet af Massimo Morozzi for Edra, pris varierer efter str., oplyses hos Excel.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Componibili af Anna Castelli Ferrieri, 1966
© bobedre.dk

Møbler: Componibili af Anna Castelli Ferrieri, 1966 Componibili er Kartells mest solgte vare i Danmark og desuden udstillet på de anerkendte museer MoMA, Museum of Modern Art, i New York og Centre George-Pompidou i Paris. Fra 540 kr., Kartell. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Skab
© bobedre.dk

Møbler: Skab Odda, til opbevaring på væg eller gulv, h 30 x b 207 x d 26 cm, af Ebba Strandmark. 379 kr., Ikea. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Et markant og maskulint
© bobedre.dk

Møbler: Et markant og maskulint vitrineskab med masser af plads i dybden. Fås i mørkbejdset egetræ og naturfarvet eg. D 45 x l 99 x h 178,5 cm, 9499 kr., BoConcept.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Garderobeskabet Ming
© bobedre.dk

Møbler: Garderobeskabet Ming er så enkelt, at det kan stå mange steder i boligen. Bag dørene er der en bøjlestang. Fås kun i hvidlakeret fyrretræ. D 65 x l 100 x h 210 cm, 3499 kr., Ilva.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Et bryggers
© bobedre.dk

Et bryggers behøver ikke være et trist rum til rod og vasketøj. I dette nytilbyggede bryggersrum er der udgang til terrassen og masser af opbevaring i den hvide skabsvæg. Skufferne forneden til børnenes fodtøj kan åbnes med et enkelt tryk - og så er der også blevet plads til et vinkøleskab. Skabsløsningen er fra Simonsen og Czechura.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Pladsen i kælderen
© bobedre.dk

Pladsen i kælderen bliver for de flestes vedkommende brugt til at opbevare alt det, man ikke ellers ved, hvor man skal gøre af. Her er sagerne sorteret i store plast-kasser og gemt væk bag store skydelåger. Lågerne er sat op langs hele endevæggen i rummet og kører på skinner i både gulv og loft. De tre af lågerne er malet hvide, mens den fjerde er malet med sort tavlelak til at føre point, når der spilles bordfodbold.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Hver ledig plads
© bobedre.dk

Møbler: Hver ledig plads er udnyttet i det indbyggede skab for foden af trappen, hvor bl.a. service, der ikke bliver brugt så tit, er placeret. Skabsløsning fra Simonsen og Czechura.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Skabsmodulserien Pax
© bobedre.dk

Møbler: Skabsmodulserien Pax er blot én ud af Ikeas mange modeller, og både indretning og udseende kan sammensættes efter behov. Her er Pax vist i modellen Fevik i egetræsfiner med hærdede glasfronter. D 58 x l 200 x h 236 cm, 3080 kr., Ikea.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Storage
© bobedre.dk

Storage har en del glas, der skal pudses, men på den anden side er det rart at kunne se, hvor tøjet er placeret. Piero Lissoni har designet skabet for firmaet Porro med skydedøre af metalrammer med hærdet glas. D 63 x l 482,6 x h 259,3 cm, 142.100 kr. alt inkl., Rønnow.

Den italienske møbelfabrik
© bobedre.dk

Den italienske møbelfabrik Giorgetti har bedt designeren Massimo Scolari om at tegne et luksusskab til deres nye kollektion. Resultatet er Arturo udført i ibenholt og ahorn med beslag og greb i massiv messing. D 54 x l 140 x h 171 cm, 207.700 kr., Gude Indretning. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Du kan selv sammensætte
© bobedre.dk

Møbler: Du kan selv sammensætte dit garderobeskab med svenske Norrgavels modulsystem til garderoben. Udgaven her har sandblæste glasfronter og er malet med naturmaling. D 36,5 x l 170 x h 205 cm, 19.536 kr. ekskl. indretning og greb, Norrgavel.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Den skæve vinkel
© bobedre.dk

Møbler: Den skæve vinkel under en trappe eller et tag kan udnyttes til andet end en mørk skunk. Her starter skabet højt oppe på den skrå væg og lader dybden på skabet følge væggens vinkel. En tømrer kan bygge en løsning, der passer til det enkelte rum.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Hvem siger
© bobedre.dk

Hvem siger at et skab skal være lukket? Piero Lissoni har designet garderobesystemet Storage for Porro med en stærk profil, der kun er fastgjort ét sted på væggen og blot hviler på gulvet. Hylder og bøjlestænger er justérbare. D 59 x l 502,6 x h 259,3 cm, som vist 59.200 kr., Rønnow.

To af Ikeas
© bobedre.dk

To af Ikeas mest arbejdsomme designere er ægteparret Knut og Marianne Hagberg, der har lavet vitrineskabet Linnarp. Fremstillet i farvelakeret fyrretræ med fronter i hærdet glas. Fås i flere farver. D 37 x l 115 x h 178 cm, 1999 kr., Ikea.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Musik og morgennyheder er bygget
© bobedre.dk

Møbler: Musik og morgennyheder er bygget ind i det stilrene spejlskab Palais, hvor højttalere og radiodisplay gemmer sig bag skydelågen. Fås i to bredder fra 17.290 kr. inkl. RDS-radio, Keuco / Wislo.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler
© bobedre.dk

Møbler Møbeldesign anno 2008 vil komme til at handle om farver, humor og underfundige detaljer. Vi vil stadig se meget enkelhed og farveløst design, men den nye stil er allerede på vej og er en reaktion på ensformighed og konformitet. Men trenden har mange ansigter. Fra det højtråbende design, der vil provokere, til det mere stilfærdige, hvor detaljen i højere grad er i fokus. Skabet fra Pinch design er en interessant nyfortolkning af traditionelle møbelteknikker.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Bæredygtigt britisk håndværk
© bobedre.dk

Bæredygtigt britisk håndværk Benchmark Furniture er en af Storbritanniens ledende møbelproducenter, der lægger meget stor vægt på at have en bæredygtig produktion. Møblerne bliver håndlavet af møbelsnedkere i West Berkshire i England, og man bruger økologisk tømmer, ligesom man genbruger affald på mange måder. Det økovenlige selskab har stor succes og samarbejder med legendariske arkitekter og designere som eksempelvis Terence Conran, Thomas Heatherwick, Russell Pinch og Norman Foster. benchmark-furniture.com.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Solitaireskabet Keuco LX
© bobedre.dk

Møbler: Solitaireskabet Keuco LX har en unik jalouislåge udført i sikkerhedsglas, der fås i fire farver og som spejl. Indeni er en bagvæg af spejlglas og fire justerbare hylder. H 142 x b 40 x d 31 cm. 9450 kr., Wislo.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Plus-minus-spejlskabet
© bobedre.dk

Møbler: Plus-minus-spejlskabet fra Boffi har smart åbnemekanisme, hvor forsiden drejes på tværs, så man kan komme til sine ting og spejle samtidig. Pris oplyses hos Interstudio.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Stramt, enkelt og råt
© bobedre.dk

Møbler: Stramt, enkelt og råt Stramt, enkelt og råt. Det sorte, runde natbord har åbne hylder med masser af plads til opbevaring, h 40 og diam. 32 cm, 520 kr., Kartell.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Et stort skab
© bobedre.dk

Møbler: Et stort skab er både smart og praktisk. En væsentlig del af XXL-tendensen er, at der står få ting fremme, så brug det store skab i presset pap til at gemme dine ejendele. Skab, Paper Cupboard, h 240 x b 155 x d 67,5 cm, 22.995 kr., Moooi / Møller og Rothe.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Kaare Klint - Skab
© bobedre.dk

Kaare Klint - Skab Dette skab "Buffet med skydedøre" blev første gang udstillet på Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1933. Det er et skab til sølvtøj, bestik, tallerkener, med mere. Og netop dette skab er udført i ufarvet Cubamahogni, som med tiden vil blive til en dyb brun farve, der ikke kan erstattes med bejse, som Klint selv har udtalt det. Buffet'ens design er inspireret af kinesiske og engelske kister. En detalje som de messinghjul skabsdørene glider på, er specialdesignet af Klint selv.

Kaare Klint - Skab
© bobedre.dk

Kaare Klint - Skab Kaare Klint har lavet mange variationer af bogskabe, som er designet i slutningen af 1920'erne og starten af 1930'erne. Mange af bogskabene var delt op i et dybt underskab til de store bøger og et mere tilbagetrukket overskab til de mindre bøger. Men skabet på billedet har samme mål både foroven og forneden. Skabet er lavet i Cubamahogni med en sokkel af palisander, og lukkes med skydedøre af glas med rammer i træ. Og dørene lukker helt tæt, så intet støv kan trænge ind.

Opbevaringsmøbel
© bobedre.dk

Opbevaringsmøbel Trolly 3 på hjul med hylder, skuffer og svingskuffer. Fås i flere str. Her ses: l 42 x b 42 x h 73 cm, 2385 kr. Casa Shop.