Sådan kan dit hjem gøre dig mere lykkelig

Her er 5 enkle greb til at sprede større glæde og velvære i din bolig.

Grønne vægge
© string.se

Hvid er dejlig neutral, og det er også den rette farve, når boligen skal sælges. Videnskabelige studier peger dog på, at vi kan give vores humør lidt bedre med et andet farvevalg til væggene. Faktisk peger forskningen på, at vi reagerer mest positivt på gule og grønne farver.

Rod stresser
© Birgitte Drejer / Heidi Siestø Brockdorff

Rod stresser. Det har forskningen også vist. Ligger det og flyder allevegne, tricker det faktisk unødigt mange stresshormoner. Derfor er det godt at lære at smide ting væk og at bruge spidsfindige metoder til at holde rodet nede. Læs for eksempel mere om den japanske oprydningsguru, Marie Kondo, og hendes oprydningssystem, som har taget verden med storm.

Billedet her er fra en af stuerne i Paprika Steens herskabslejlighed.

Ryddelig seng
© iStock

Red sengen - det pynter, og det giver et smukt signal om at dagen er gået i gang.

Blomsterduft
© iStock

Brug lys med blomsterduft eller friske blomster og planter med duft i dine stuer og værelser.Forskning peger faktisk på, at netop blomsterduft har det med at stille vores sind positivt.

Billedvægge
© Andreas Mikkel Hansen & Erik Rimmer

Skab en billedvæg, du let kan skifte ud i. Den dynamiske proces appellerer til vores alles kreative gen. Forskningen har så vidt vides intet at sige om billedvægges mentale kvaliteter endnu, men prøv det selv. Der er kun positive ting forbundet med det. Se hele reportagen fra boligen på billedet her.