© Studio Olafur Eliasson

Olafur Eliasson har bragt 80 tons is til klimatopmøde

Der står 12 gigantiske isblokke fra Grønland i Paris. De smelter midt på Place du Panthéon, og det er meningen. Kunstneren Olafur Eliasson vil vise klodens smattede forfatning.

Kunst: 80 tons is fra Grønland smelter midt i Paris

Der er klimatopmøde i Paris i disse dage. COP21 samler verdenslederne for at finde løsninger på den globale opvarmning, som kun enkelte særlinge og fantaster, fx den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump, benægter.

At vandstandene stiger, og kystbefolkninger er truet over hele kloden, står øverst på agendaen. Toplederne skal finde et fælles fodslag for den samlede udledning af CO2, og det er meget svært, ikke mindst når lande som Kina er i voldsom vækst, og nødig vil give køb på økonomisk fremgang.

Læs også: 21-årig har skabt verdens mest geniale miljødesign Det er et faktum, at 200 milliarder tons is smelter alene i Grønland hvert år, og man kan selv gætte sig til, hvad det betyder for dyr og mennesker.
Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og geologen Minik Rosing har tryllet 12 enorme isblokke frem midt i Paris på Place du Panthéon. De kæmpe isterninger står i en cirkel, og installationen hedder Ice Watch, en meget konkret synliggørelse af klimaproblemerne.
Isblokkene er hentet i havet ud for Nuuk i Grønland, hvor Minik Rosing er født.

Se på videoen herunder, hvordan de er transporteret til Paris.