IKEA lancerer helt ny app

Nu kan du dyste mod venner og familie: Hvem er mest bæredygtig?

Better Living

... Det er navnet på IKEAs helt nye app, som skal hjælpe danskerne mod en mere bæredygtig hverdag.

– Hver eneste dag træffer danskerne nogle valg, der har betydning for, hvilket aftryk de sætter på klimaet. Med Better Living app'en forsøger vi gennem nogle håndgribelige råd at gøre det nemmere for de mange mennesker at træffe mere bæredygtige valg, fortæller Country Sustainability Manager i IKEA, Monica Keaney, og fortsætter:

– Vi vil gerne hjælpe den enkelte til at løfte opgaven med at nedbringe Danmarks klimaaftryk og vise, at det ikke kun er ved at skifte sin benzinbil ud med el, at man gør en forskel. Mindre kan også gør det.

I appen finder du et hav af kategorier, hvor du derunder finder tips til, hvordan du kan mindske dit klimaaftryk. Heri registrerer du dine klimavenlige handlinger, hvorefter appen samler point sammen og fortæller dig, hvor store CO2-besparelser du har gjort dig. Du kan tilføje dine venner eller familie og konkurrere mod dem:

– Jeg tror, mange kender det her med, at man holder hinanden lidt til ilden gennem sund konkurrence. Derfor er app’en designet sådan, at man ved at notere sine handlinger i løbet af dagen kan forsøge at mindske klimaaftrykket mere end sin nabo, kollega eller hvem det nu måtte være. Vi tror, det kan være med til, at endnu flere vil være tage bæredygtige valg i hverdagen og synes det er sjovt samtidigt, siger Monica Keaney.

Appen er gratis og kan hentes i App Store eller Google Play til android.

© IKEA / Better Living