Den smukkeste efterårsborddækning

Her får du din inspiration.

Pynt med sæsonens råvarer

Efteråret er særligt sæson for figner. Udover at være lette at skaffe på denne årstid, passer figner også godt ind i efterårets flotte samt rolige farver. Med deres mørkelilla ydre og burgundy-røde frugtkød kan figner tilføje lidt farve i borddækningen og skabe en frisk efterårsstemning.

Farverig dekoration

Hvis det ikke skal være den helt store borddækning, kan en simpel centreret dekoration også gøre underværker for efterårsstemningen. Kombiner eksempelvis forskellige fine glas i varme efterårsfarver sammen med lange lys og blomster.

Elementer fra naturen

Naturen er til stor hjælp, når efterårsbordet skal dækkes. Her kan man finde alt fra flotte farverige blade til dekorative grene, som kan bruges eksempelvis til udsmykning af servietten. Fordelen ved at bruge ting direkte fra naturen er, at det er let tilgængeligt og at det skaber en helt autentisk levende efterårsstemning.

Dekorative orange græskar

Orange er en farve, de fleste forbinder med efterår. Dette skyldes farvens fremtræden ude i skoven på denne årstid og ikke mindst pga. de klassiske orange græskarhoveder. Brug en hyggelig efterårsstund på at dekorére og skære græskarhovederen sammen med børnene, som herefter passende kan stå fremme og pynte bordet.

Eventyrlig stemning

Vær ikke bange for at bruge og blande modige farver. Her er den hvide dug pyntet med græskar, eukalyptus blomster, servietter i en brændt gul farve, røde blomster, guldbestik og selvfølgelig lange lys. En gennemført borddækning, der med sikkerhed vil få dine gæster i efterårsstemning.

Nordisk minimalisme

Er du mere til en nordisk og minimalistisk stil, kan du lade dig inspirere af dette fine borddæknings-eksempel. Kombinationen af det stilrene og de naturtro dele, skaber et simpelt udtryk men stadigvæk med en stemning af efterår.

Her er blandt andet brugt æstestiske bomuldsgrene, et simpelt nordisk stel, levende lys samt guld og bronze elementer som tilføjer en varme til det kølige.

Inviter skoven indenfor

Dæk et overdådigt bord med elementer fra naturens egne dekorative muligheder. Gør borddækningen autentisk ved at bruge tørrede blomster og blade, grene og bær i flotte farver samt røde æbler.

Derudover kan man gøre som her og tilføje en fin, ternet dug i matchende efterårsfarver, der giver hyggelige associationer til skovture.