Disse trends skal du gå efter i 2017

Med det nye år kommer nye trends. Her er et overblik over det kommende års største trends, der byder på både grønne planter, sart dekadence, grafiske møbler og mere til.

Et nyt år begynder. Betyder det så, at alting ændrer sig? Nej. Vi swirper ikke gennem trendene. Meget af det, vi har set i 2016, fortsætter i 2017, men der adderes selvfølgelig nyt. Helt generelt: Verden bliver endnu-endnu mindre. Vi mødes i communities på tværs af alle skel. Det handler mere om, hvad vi kan lide, end om, hvem vi er.

Grænserne brydes mere og mere ned. Det handler om kvalitet, om at gøre sig umage, og om ærlighed, dannelse og substans. Om at leve og forbruge endnu mere bevidst. Vælge mindre og med mere omtanke. Og om at dele. Og så kommer vi altså ikke uden om hyggen. Et af de mest populære nye ord i udlandet – men et ord, der bor i os danskere som noget helt naturligt og implicit.

Hyggen er blevet et brand, en eksportvare og en oplevelse, der kan sælges. København, eller rettere Copenhagen, er også blevet et brand på linje med Made in Denmark. Vores livsstil sender ekkoer ud i verden, og når amerikanerne søger efter hoteller i dag, er et af de mest brugte søgeord "hygge". Vi er en af de allerstørste trends, os danskere. Vores æstetik, vores møbler, vores design, vores mad, vores værdier og både emotionelle og rationelle syn på livet.

Men der er naturligvis nogle andre strømninger, som vi også viser her. Og hvordan ser det moderne, danske hjem så ud i 2017? Det er eklektisk og autentisk, komplekst og dekorativt. Fyldt med mange stilperioder og mange stilretninger. Det er summen af dit liv. Det er uperfekt, og mere stilskabende end stilrent.

Det stille liv er moderne

2017 er året, hvor du søger ro, fordybelse og god samvittighed. Livet i fast track lane er noget, vi for alvor navigerer uden om nu. Offline er den nye luksus. Det forplanter sig til måden, vi indretter os på.

Det har været undervejs i de senere år; vi vil have design, der er lavet ordentligt. Det ægte. Ingen kopier eller nemme løsninger. Håndværk, og helst produceret i Danmark. Hyggen kommer af sig selv med masser af tekstiler og rigtig belysning... Og af de mennesker, vi vælger at omgive os med.

Farvefesten fortsætter

I 2016 oplevede vi en hær af farver rykke ind i vores hjem – fra bordeaux, blomme og terracotta til den sart grønne skala.

Nu bliver vi endnu modigere med hele den brune palet, med lilla, stærk grøn, sart gul, mint og en masse nude-pastelrosa nuancer. Alt er tilladt, men lad dig inspirere af de farver herunder, som vi har samlet og valgt ud fra mange forskellige trendforecasts.

Glam anno 2017

Der er stadig masser af glamour, boudoir og dekadence. Velour, messing, marmor, spejle, krystalglas. Eller hvad med porcelænsfliser formet som fuglefjer? Vifter, palmer og fine feminine objekter fortsætter ind i 2017.

Grap(c)hic

Den ruller videre, bølgen af sorte, grafiske, no-nonsense-møbler, og fortsætter ind i det nye år. Stringent design med et hint af Bauhaus. En skulpturel minimalisme. Men også møbler til display af dine ting kommer vi til at se flere af, ligesom barvognen er kommet for at blive.

Materialefusioner

Der eksperimenteres på livet løs ude på tegnestuerne og i designkollektiverne. Aldrig har vi set så megen innovation. Materialer mikses på kryds og tværs.

Træ, metal, keramik, glas, sten, læder. Og samtidig med at der skabes sofistikerede ting, vi aldrig før har set, så er der også en tendens med industrielle og upolerede design, der helst skal ligne prototyper hentet direkte ude på værkstedet.

Rå i kanterne, ujævne i overfladerne og med en ærlighed, så vi ikke er i tvivl om, hvordan det er konstrueret. Så vi ser altså to modpoler i brugen af materialer.

Sten i alle former

Sort, grå, brun og hvid marmor er stadig et hit. Også terrazzo, og andre stenarter dukker op alle vegne. Eller hvad med 20 millioner år gammelt forstenet træ brugt som bogstøtter? Vi fascineres og tiltrækkes af det levende og unikke, robuste og varige.

Bo grønt

Botanikken har været en af de helt store trends de sidste par år. Og det vækster derudad. Planterne bliver større og større. Faktisk er det nye, at du skal have velvoksne træer i stuen. Deichmann Planter har stor og lang erfaring med at rådgive og levere meterhøje træer til indendørs brug... Men du skal altså have god plads og højt til loftet!

Til gengæld får du et superdekorativt element i dit hjem, og sikrer dig et bedre indeklima. Der designes også stadigvæk masser af ting, vi kan have planterne i, samt ting med plantemotiver på. Om det er sundt at kigge på? Ja, måske, man bliver i hvert fald glad.

Magtfulde tekstiler

Det var stort i 70'erne, men nu er de vovede tekstiler tilbage for fuld udblæsning. Langluvede, mønstrede og farverige. Både i form af gulvtæpper, vægtæpper og selvfølgelig som puder og plaider. Og glem så ikke de lange, lange gardiner, gerne i to lag.

For når vi skal transformere en anonym bolig til et varmt og personligt hjem, så er der næsten ikke noget så effektfuldt og stemningsskabende som tekstiler. Efter år med stor vægt på nordisk minimalisme er det tid til lidt funky feeling ... Stoflighed skal der til, også på møblerne, hvor vi kommer til at se meget mere til voluminøse polstringer,