8 madvarer, der beviseligt forhindrer forkølelsen

Er du også blevet ramt af efterårs-snuen? Fortvivl ikke for vi har fundet 8 lækre madvarer, der beskytter dig mod forkølelsen.

Gurkemeje og østers i krigen mod vinterforkølelser

Det er sæson for forkølelser og et smadret immunforsvar, og det er NU, man har behov for lidt ekstra styrke.
Der er naturligvis ikke nogen nemme genveje til sundhed eller magiske formler, men videnskaben leverer alligevel et par gode nyheder.
Forskere har nemlig bevist, at nogle af de mest lækre madvarer også har særligt helbredende egenskaber.
Det gælder for eksempel østers, så det er bare om at komme i gang med lidt luksusmadlavning.

8 superfoods: Sig ja tak til en vinter uden forkølelse!

1. Rød peberfrugt
Peberfrugt er fyldt med C-vitamin – man kan ligefrem se det på farverne. Den røde peberfrugt er imidlertid så proppet med C, at den indeholder det samme som to citrusfrugter. Køb den gerne økologisk og lav en salat med masser af frisk, rød peberfrugt.

2. Fennikel
Fennikel indeholder 20 procent vitamin C. Hvis du sørger for at få den supersunde grøntsag flere gange om ugen i løbet af vinteren, er dit immunforsvar styrket, og fennikel er samtidig kendt for at nedbryde infektioner, når dehar fået fat.

3. Yoghurt
Probiotika - også kendt som mælkesyrebakterier - er kendt for at bekæmpe infektioner, og de seneste års forskning har kun gjort budskabet mere positivt. Syrnede mælkeprodukter er langt sundere, end vi går og foretiller os, især hvis vi sørger for ikke at spise dem med alt for meget sukker.

4. Søde kartofler
Læg de almindelige kartofler til side for en stund og erstat dem med søde kartofler, som er rigere på antioxidanter og kulhydrater. Det er én af måderne, du kan snyde en forkølelse.

5. Grøn te
Grøn te får mange rosende ord med på vejen, når videnskaben skal fremhæve de sundeste varer. Teen er fyldt med antioxidanter. I øvrigt skulle grøn te efter sigende også være behjælpelig, hvis man vil tabe sig.

6. Gurkemejerod
'Curcumin' hedder det stof, som har en særdeles helende virkning i gurkemejeroden. Den orange rod har i årtusinder været anvendt som sygdomsbekæmpende, men det er først inden for de seneste år, at vi er begyndt at få øjnene op for frisk gurkemeje i moderne madlavning.

7. Laks
Omega 3 i fede fisk taler vi ikke så meget om, som vi gjorde i 90'erne. Men det er en fejl, for laks er en meget sund og opbyggende spise, der slet ikke må undervurderes, når vinterens forkølelser skal slås tilbage.

8. Østers
Det er svært at skaffe østers til daglig indtagelse, men det ville bestemt ikke skade at slubre en enkelt i sig jævnligt. Østers indeholder C- og E-vitamin i rigelige mængder.