11 bæredygtige tekstiler til dit hjem

Her er nogle bud på dit næste bæredygtige køb til hjemmet.

En grønnere indretning

Bæredygtighed er fortsat en høj prioritet i 2019.

Det betyder at der kommer flere og flere valgmuligheder som skåner miljøet - også i indretningen.

Vi har samlet 11 eksempler på bæredygtige tekstiler, som får dig til passe bedre på miljøet, uden at gå på kompromis med design og æstestik.

© Tekla
© Tekla

Tekla Fabrics

Det simple og smukke sengetøj i sarte farver er en del af Tekla's "Organic Cotton Percale" kollektion. Materialerne er miljøvenlige med OEKO-TEX® certificeret økologisk bomuld og uden kemikalier.

Sengetøj, 1.110 kr., TEKLA.

Genanvendeligt kaffefilter

Wrapped in Nature håndlaver genanvendelige kaffefiltre i GOTS certificeret økologisk bomuld. I stedet for at smide kaffefiltrene ud efter kaffebrygning, kan disse blot skylles og hænges til tørre til næste brygning.

Kaffefilter, 55 kr., Natural Living.

© Ferm Living

Strikkede karklude

Disse fine og farverige karklude tager både højde for miljø, praktisk brug og design. Karkludene er designet af Ferm Living med intentionen om, at skabe et miljøvenligt alternativ til de mere konventionelle husholdningstekstiler. 100% bomuld.

Karklude 2 stk., 99 kr., Ferm Living.

© Color & Co

Bambusgardiner

Flere og flere bruger bambus i indretningen, som et elegant og samtidigt bæredygtigt materiale. Bambusgardiner er et miljøvenligt alternativ til almindelige gardiner, da bambus frigiver mere ilt end nogen anden plante og derfor bidrager positivt til CO2-udviklingen.

Bambusgardin, fra ca. 750 kr., Color & Co.

© Natural Living

Genanvendeligt madindpakning

Wrapped in Nature har lavet genanvendeligt madinpakning, "The Wrap". Wrap'en kommer i mange flotte mønstre og farver i GOTS-certificeret økologiske materialer. Det kan bruges som et skånsomt alternativ til staniol, husholdningsfilm, plastik mm. Derudover holder Wrap'en maden frisk længere og forebygger derfor også madspild.

The Wrap, 220 kr., Natural Living.

© Aiayu

Pyjamas

Sov med god samvittighed i denne lækre komfortable pyjamas lavet i 100% økologisk bomuld.

Aiayu, 1400 kr., Aiayu.

© Ferm Living

Tæppe med special tekstur

Tæppet er en del af Ferm Livings Way-serie, som er en række slidstærke og bæredygtige produkter, produceret ved at upcycle brugte plastikflasker.

Tæppet har en speciel tekstur samt udtryk pga. det genanvendte polyester, og passer godt ind flere steder i hjemmet.

Way Mat, 399 kr., Ferm Living.

© Tekla

Lækkert frotté håndklæde

Vil du forkæle dig selv lidt ekstra, kan du investere i Teklas ultrabløde kvalitetshåndklæder. De er ovenikøbet i økologisk og OEKO-TEX certificeret frotté bomuld og fås i en masse smukke farver.

Organic Terry Towel, 195 kr., TEKLA.

© Natural Living

Netpose til frugt og grønt

Erstat plastikpose og papir med et mere miljøbevidst valg, netposen. Den kan eksempelvis bruges til opbevaring af frugt og grønt eller som vaskepose til sart tøj. 100% GOTS certificeret økologisk bomuld.

Frugt/grøntsags pose, 60 kr., Natural Living.

© The Organic Company

Wrap håndklæde

Perfekt at wrappe omkring sig efter badet eller stranden. Det er designet med fokus på funktion og bæredygtighed med materialer i 100% GOTS certificeret økologisk bomuld.

Towel to wrap around you, 320 kr., The Organic Company.

© Shopdora

Fine viskestykker

Et viskestykke eller gæstehåndklæde i økologisk bomuld, der både udsmykker hjemmet, er praktisk og selvfølgelig bæredygtigt.

Khadi Viskestykke, 295 kr., Aiayu