Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Indretningsekspert: Sådan kan familien få en velindrettet førstesal

Indretningseksperten Lone Barslund giver sit bud på, hvordan familien kan indrette deres førstesal, så de slipper for de mange gennemgangsrum.

Hej Lone

Vi er en familie på fem, og vi er ved at skrive under på købet af en dejlig villa med god plads til os og vores tre børn – en på 5 år og tvillinger på 2 år.

Udfordringen er husets førstesal, der godt nok rummer de tre værelser, vi har brug for samt et lille badeværelse, der skal udvides, men alle værelser er gennemgangsrum, som det er lige nu, og vi kan ikke helt se, hvordan vi kan ændre det på en smart og langtidsholdbar måde.

Da det er et gammelt tofamilieshus, er der også et lille køkken, som vi ikke bevarer, mens det lille depotagtige rum måske kan lægges til badeværelset. Vi håber, at du vil kigge på det, da du ofte har nogle praktiske og fine forslag.

Venlige hilsener
Familien Ottesen

Tegning af førstesalen før indretningsekspertens forslag

© Lone Barslund

Kære familie

De to værelser ud mod gavlen har en rigtig fin størrelse, mens det store soveværelse er kæmpestort. Det kan sagtens blive ved med at være jeres rummelige masterbedroom, selvom I tager en bid af det, så I kan få direkte adgang til de to værelser.

Det ene værelse kan I komme direkte til via den eksisterende dør fra det tidligere køkken, mens det andet værelse skal have en lille ny vinklet væg og dør for enden af den nye gang.

Udnyt pladsen med en række nye skabe, der vender ud mod det nye fælles areal, mens der også bliver plads til garderobeskabe på soveværelsessiden.

Det lille fælles repos kan bruges til mange ting: ekstra legeareal eller måske jeres hjemmearbejdsplads. Badeværelset har jeg udvidet, så det får endnu et ovenlys med, så der bliver plads til en god, rummelig bruseniche og bedre plads til en større vask. Vil I hellere have et badekar fremfor brusenichen, er der også plads til det.

Når I beregner placeringen af de nye vægge, så husk, at der skal være 130 cm. bredde på gangene. Det er en vældig fornuftig minimumsbredde, der sikrer transport af møbler m.m., men også hurtig exit, hvis nogen bliver syge eller andet, der skal gå tjept.

God ombygning og tillykke med jeres nye hus.

Lone

Tegning af indretningsekspertens forslag til førstesalen

© Lone Barslund

Håndplukket til dig