IKEAs nye særkollektion er fantasifuld og funktionel

"Der er ingen grænser i IKEAs nye vision." Se et udvalg af nyhederne her.

Væglampe fra 249 kr., af Sabine Marcelis

© IKEA

IKEA Art Event 2021

For sjette gang udforsker IKEA grænsen mellem kunst og funktionelt design med særkollektionen Art Event. Her har IKEA indgået et samarbejde med fem kunstnere og designere, som hver især har skabt kunstværker, som både fanger fantasien men også er nyttige i hjemmet.

– Før i tiden var der en meget skarp grænse mellem kunst og design. Med denne kollektion ønsker vi at vise, at det at være kunstner eller designer ikke fastholder dig i én boks – du kan sagtens arbejde inden for de forskellige felter og forene dem, fortæller Henrik Most, kreativ leder i IKEA.

Plaid 229 kr., af Stefan Marx

© IKEA

Vase 99 kr., af Stefan Marx

© IKEA

"Kunst hver dag for alle"

Med de mange timer vi bruger i hjemmet - og særligt det sidste år - har vi brug for et funktionelt hjem, som også inspirerer os.

– Art Event er en kollektion af kunst, der er for alle, og som er skabt til at blive brugt. Alle genstandene har en funktion og er nyttige i hjemmet, samtidig med at de er et kunstnerisk indspark i din indretning derhjemme, fortsætter Henrik Most.

Med særkollektionen tager de kunsten ud af galleriet og ind i hjemmet, hvor hver designer og kunstner tilfører genkendelige objekter deres unikke præg.

– Fra Daniel Arshams vision om at skabe “diskrete manipulationer”, som du måske ikke straks bemærker til Sabine Marcelis vision om, at hendes design skaber ”et øjebliks forundring” og fremkalder en følelsesmæssig reaktion og nysgerrigt engagement. Art Event viser fremtiden for, hvordan man kan leve med kunst – hvor det kan bruges såvel som reflekteres over. Der er ingen grænser i IKEAs nye vision: kunst hver dag for alle.

Art Event kollektionen er tilgængelig fra maj.

Vægdekoration 129 kr., af Humans Since 1982

© IKEA

Bordlampe 299 kr., af Gelchop

© IKEA

Ur, 249 kr., af Daniel Arsham

© IKEA