Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvordan skal den første lejlighed indrettes?

Nanet flytter hjemmefra, og er på bar bund angående indretningen og rumfordelingen. Her giver arkitekten sine bedste råd.

Kære Lone,

Jeg har læst dine indretningssvar på BO BEDREs hjemmeside og jeg er meget interesseret i, at få din hjælp til nogle indretningsidéer.

Jeg skal snart flytte hjemmefra. Da det er første gang jeg skal flytte ind i en lejlighed, så er jeg på bar bund ang. indretning af en lejlighed.

Umiddelbart vil jeg meget gerne dele lejligheden op således, at der skal være to værelser og en stue.

De to værelser skal deles op der, hvor der står “stuen” på plantegningen. Jeg tænker, at de skal ca. at være 10 m2. hver. Der hvor der står “værelse”, havde jeg tænkt vil være et super godt sted til spisestue/stue, da jeg gerne vil have, at alle har fri adgang til altanen uden at forstyrre hinanden.

Hvis du har idéer til, hvordan køkkenet og/eller badeværelset kan laves om, så er jeg også meget interesseret i at høre dem.

Udover det så er jeg meget åben for dine idéer, da jeg, som sagt, er på bar bund ang. indretning af lejlighed.

Jeg håber meget på at høre fra dig.

Med venlig hilsen,
Nanet

Kære Nanet,

Du har jo selv helt styr på opdelingen af stuen, så du får to lige store værelser. Det ene værelse med adgang fra entreen og det andet med ny dør fra stuen.

Badeværelset kan vel ikke ændres med andet end ny sanitet og inventar, da det ikke kan udvides, men jeg ville da også hellere beholde pladsen til køkken og det nye alrum / stue, hvor man får meget mere glæde af pladsen.

Helt afhængigt af din økonomi kan du lade køkkenet være som det er eller åbne ind til stuen, men lade halvvæggen blive stående, så køkkenet beholder sin nuværende form.

Ellers kan du ændre køkkenet mere radikalt ved at fjerne cirka 2 meter fra facaden og ind i rummet, så du bevarer væggen i fuld højde bagved køleskab og kolonial – eller kosteskab.

Det giver dig mulighed for at forlænge køkkenet ved facaden med opvaskemaskine inderst, vaskeskab og et nyt bredt skuffeskab i stedet for det upraktiske hjørneskab, som du har i dag.

Kogetop og ovn / komfur placeres som vist på samme plads som før, men drejet, så de står med ryggen til vinduet med skuffe- og bordpladeplads imellem kog og stuen. Det er en god frasætningsplads til og fra spisebordet.

Denne løsning tager 60 cm fra din stues bredde, så der er 230 cm tilbage at indrette spiseplads og sofahjørne på, så det skal du lige vurdere om er nok til to.

Der er god plads til et rundt bord udfor altandørene, hvor der er dejlig lyst at sidde.

Bedste hilsener,
Lone

© Lone Barslund - FØR

© Lone Barslund - EFTER

Håndplukket til dig