Hvordan indretter vi vores drømmehus?

Kære Bo Bedre,

Min mand og jeg har netop købt vores drømme 60'er-parcelhus og skal selv i gang med en modernisering. De spørgsmål, der melder sig, er blandet andet:

  • Er indretningen fremtidssikret?
  • Kan værelserne og forældre-afdeling laves mere optimalt?
  • Har du andre løsningsforslag til vores køkken-alrum, da jeg på min plantegning ikke har fundet plads til ovnen.
  • Har vi udnyttet kvadratmeterne bedt muligt?

Vi venter vores første barn om ca 4 uger og skal selv i gang med moderniseringen og ønsker derfor at bibeholde så store dele af de nuværende vægge som muligt - men synes, huset har en god basis indretning som virker overkommelig at gøre til vores.

Huset er fra 67 og tilbygget i 76 med stor underetage. Pt er underetagen fint brugbar.

Mvh Ann Sofie

Sådan ser parcelhuset ud, før BO BEDREs indretningsarkitekt går i gang på tegnebrættet.

Kære Ann Sofie,

Tillykke med hus og nu sikkert også baby.

Jeg vil allerførst sparke ind, at det synes som frås at lave et walk in closet i et sydvestvendt værelse, når I kan bruge det mindre og langt mindre interessante værelse på den anden side af gangen ved badeværelset. Der kan blive plads til 5 meter skabe med lidt afstand til vinduet på begge sider. I jeres soveværelse kan I placere en række ens kommoder på væggen mod vest og sengen med hovedgærdet ind mod stuen, så I vender næsen mod vinduet.

Ved at placere dørene til de sydvestvendte værelser i hjørnet får I to gode børneværelser og jeres soveværelse får eget bad og garderoberum lige ved siden af hinanden.

Når I nedlægger spisestuen ender I jo op med et alrum / opholdsareal der er over ti meter langt; det kræver en ret bevidst møbleringsplan hvis det skal blive et rart rum at være i, både rumligt men også akustisk. Sofaafdelingen bliver noget smal, - lidt over 3 meter, hvis du havde forestillet dig at placere den inderst, så der er ikke plads til en hyggelig og rummelig hjørne-sofasiddegruppe dér. Det kan der til gengæld blive, hvis I møblerer endevæggen med reoler og flytter sofagruppen længere ind i det store rum, så den kan fylde noget mere. Der er plads hen til terrassedøren. Fladskærm / fjernsyn placeres så på væggen mod entreen, hvor I har blændet dørene. I kan overveje at lade den inderste døråbning være og erstatte døren med en ny skydedør, der går på væggen i entreen; På den måde får børnene en direkte adgangsvej tilværelserne uden at skulle igennem sofaafdelingen.

Når du indretter køkkenet, så sørg for at der er 120 cm imellem bordene, så I kan komme ordentligt omkring. Du kan sagtens få plads til tre højskabe hvis du placerer køleskabet først ved indgangen fra bryggerset, - det er også ret praktisk når I kommer hjem med varer. For enden er der så plads til to 60´er højskabe, hvor det ene kan rumme en mængde kolonialvarer og det andet ovne og opbevaring. Imellem den lille vægstump for enden af højskabene og vinduet, kan du få plads til et stort vitrineskab til al jeres porcelæn og service.

kh Lone Barslund

Og løsningsforslaget til ombynging af et parcelhus fra 60'erne.