Hvordan indretter vi familiens første bolig?

En andelslejlighed på 170 kvadratmeter er denne families første 'rigtige' bolig. Men hvordan får man indrettet den, så den er fremtidssikret?

Kære Lone.

Min søn og svigerdatter har købt en andelslejlighed, som helt sikkert har potentiale til at blive en dejlig bolig for en familie med 2 børn på 1 og 5 år og hyppigt overnattende gæster. Men hvordan gøres det bedst?

Boligen består af oprindeligt 2 lejligheder. Den ligger i stueetagen, og der er mulighed for at anlægge have / terrasse ud mod gaden, ligesom der er direkte udgang til gården fra et af værelserne. Lejligheden er gammel og nedslidt, så de regner med at det hele nærmest skal renoveres. Det samlede areal er ca. 170 kvadratmeter.

Læs også: 30'er-villaens vilde forvandling

Min søn og svigerdatter har følgende ønsker:

Der ønskes køkken-alrum i de to værelser nederst til højre. De vender ud mod gaden og et areal, der potentielt kan blive have. Dette er ikke muligt på arealet til venstre for indgangsdøren.

Værelset længst oppe i højre hjørne er soveværelse, som gerne må bibeholdes. Det er ret mørkt og her kan man rimeligt uforstyrret have vinduet åbent om natten.

Derudover har de tænkt, at det ville være en mulighed at rive væggene ned fra køkken-alrummet og ud mod gangen, så man ikke har den der lange smalle gang, men åbner lidt mere op.

Vi glæder os til at se, hvordan du synes mulighederne kan udnyttes bedst muligt.

Mange hilsner Karen Sauer

Hej Karen og co.

I har egentlig lagt jer fast på en overordnet plan for sammenlægningen, sådan som jeg forstår det: Alrum mod gaden med den lille have og forældresoveværelse overfor i det mørke værelse til højre ind mod gården. Da det andet værelse med udgang også bør være til fælles glæde, synes jeg det skal indrettes til arbejds- og gæsteværelse, og så er der tre værelser tilbage, nemlig to til børn og et til stue.

Som det fremgår af min skitse, er det ene køkken nu indrettet til børneværelse, og det eksisterende toilet bevares, som det er, men selvfølgelig i renoveret stand.

Det andet gamle køkken bygges om til et større bad med to vinduer, god vaskeplads, skabe og vaskesøjle samt bruseniche. Det andet toilet bevares ligeledes, så I har et badeværelse uden potte men to separate toiletter, det ene med brus ved siden af badeværelset, hvis der er plads til det.

De to stuer slås sammen med en ny bredere åbning mod gangen og evt. blænding af den skrå dør og døren til soveværelset, - det giver flere muligheder for en bedre møblering.

Den meget lange gang kan ikke rigtig brydes, da væggen er bærende, men gør en dyd ud af det med en flot panelbemaling ( to farver hvoraf den underste på ca 85 cm i højden er mørkere) og mange billeder og en ordentlig række ens pendler hele vejen igennem, så I fremhæver rummet fremfor at irriteres over det. Ens farverige løbere på gulvet vil også pynte. Slå de to gamle kosteskabe / garderober sammen til et stort opbevaringsrum.

Vh Lone