Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvordan bevares privatlivet i soveværelset med en ny altan?

Janus får en ny altan ude foran hans soveværelse, men vil rigtig gerne bevare sit privatliv. Derfor spørger han arkitekten til råds om nye møbleringsmuligheder, nu når soveværelset bliver et gennemgangsrum.

Kære Lone,

Vi skal have altaner i vores ejendom og det bliver helt fremragende og et stort plus både for livskvaliteten og for lejlighedens værdi.

Eneste lille aber dabei er, at den skal placeres udenfor mit soveværelse, så man skal igennem stue og entré for at komme via soveværelset til herlighederne.

Det generer mig lidt at mine venner skal via mit private rum for at få glæde af altanen til hygge og en drink før maden.

Seng og skabe står dog så fint placeret at man kommer til at gå lige igennem rummet - Medmindre du kan se en anden møbleringsmulighed?

Venlige hilsener,
Janus M

Kære Janus,

Du kan godt lade tingene være som de er og stadig få stor fornøjelse af den kommende altan og det ekstra uderum, som det vil blive.

Men jeg synes at du skal overveje en anden tilgang, nemlig muligheden for at komme direkte fra din stue og via det korte stykke i soveværelset og ud på altanen.

Det vil også give en helt anderledes levende dynamik, at en ny dør imellem stue og soveværelse kan stå åben, så man får lyset igennem og kan se altandørene og altanen, når man bevæger sig omkring i lejligheden og sidder omkring spisebordet.

Logistisk vil det gøre en kæmpe forskel at man ikke skal ud i gangen for at komme til altanen, ikke mindst for dig, der skal transportere bakker med drinks og sager hele vejen fra køkkenet.

Sengen flytter du over på den anden væg, så der bliver god plads til at bevæge sig på.

Om du så vil blænde døren imellem soveværelse og gang er op til dig.

Som jeg har forstået resten af lejlighedens planløsning, får du faktisk kortere vej til badeværelset ved at flytte døren, så jeg synes at det er en win-win, også selvom det medfører noget besvær med håndværkere.

Mange hilsener,
Lone

© Lone Barslund - FØR

© Lone Barslund - EFTER

Relaterede Artikler