Hjælp til indretning i stueplan: Halvmuren er problemet

Søren og Majbrit vil have køkkenet og stuen til at hænge bedre sammen, samtidig med at de gerne vil have mere plads til opbevaring, men de kan ikke selv finde løsningen.

Kære Lone

Som så mange andre bliver vi meget inspireret af, at læse din blog med indretningsspørgsmål på Bo Bedre, og nu håber vi, at du kan give os et godt råd med indretning af køkken og stue.

Vi er en familie på fire, der bor i en murermestervilla fra 1931. Vi har boet i huset i nogle år, og vi har tænkt meget på indretningen af både køkken og stue – dog uden, at komme til den rigtige løsning.

Vi vil gerne have et nyt køkken og en bedre indretning af stuen. Begge steder er der brug for mere opbevaringsplads. Køkkenet er et gennemgangsrum, da det ligger ved indgangen fra entréen og ved trappeopgangen til førstesalen. P.t. har vi spisebord i køkkenet og vil helst beholde spisepladsen i køkkenet.

Der er mange døråbninger, der skal tages hensyn til (en af grundene til, at vi synes det er svært. Det store spørgsmål er: Hvor og hvordan skal køkkenet indrettes, så det bliver mest optimalt? Vores stue er aflang og vi har møbleret med sofa m.v i den midterste del af stuen.

Vores tanke har tidligere været, at lave en skabsvæg i enden af stuen (nord), men vi har ventet, da vi gerne vil have en god samlet løsning med både indretning af stue og køkken. Nu er det så, at vi håber, du kan give os et godt råd med, hvordan vi kan indrette os, så vi kan komme godt på plads i vores dejlige hus.

Glæder os til at høre fra dig og tak for al inspirationen.

Søren og Majbritt

Kære Søren og Majbritt

Det er en fin og fornuftig stueetage I har, med gode rumstørrelser og masser af dejligt dagslys og havedøre til det fri. Det, der ikke fungerer så godt, er halvmuren imellem køkken og spiseplads, der lukker for meget af og begrænser jeres brug af pladsen og selvfølgelig også kontakt imellem kokken og de siddende.

Jeg ville enten fortsætte med vinkelmodellen, men uden mur, og med en dybere bordplade imellem køkken og spisebord, eller måske endnu mere interessant: indrette køkkenet med arbejdsbord på hele langsiden, åbne lidt mere til den tilstødende stue og få en mere sammenhængende stueplan.

Ønsker I at kunne lukke til imellem alrum og opholdsstue, gøres det efterfølgende med væg og fløjdøre. Der er ikke noget foto af den bagerste del af stuen, så jeg ved jo ikke om der er helt eller delvist åbent.

Min erfaring siger mig at det kan være en fordel lydmæssigt at kunne lukke imellem de to funktioner,- spisebord og fladskærm.

Venlig hilsen

Lone