BREVKASSE Hjælp! Hvor finder vi de manglende værelser i vores nye villa?

Familien overvejer at udskifte deres rækkehus med en villa fra 1967, men er kommet i tvivl om, hvordan de bedst indretter sig. Vores indretningsarkitekt kommer her med sit bud på en fornuftig løsning.

NU

Plantegning over værelse, som de er nu

© Lone Barslund

Kære Rikke

Du har ret i, at pejsestuen ikke egner sig til værelsesafdeling, når der er adgang til kælderen. Og kælderen bør heller ikke bruges til værelser, når det er til teenagere, der vil opholde sig meget dernede.

Jeg synes, at der er oceaner af plads i stuerne og tænker, at de manglende værelser sagtens kan indrettes her. Dels i den eksisterende stue ved siden af entreen og dels i et nyopført værelse i forlængelse af det første. Fløjdørene skal selvfølgelig blændes.

Når I får spiseplads i det nye køkken-alrum, er der ikke længere behov for så megen plads i stuerne, og det vil være super skønt for eksempel at indrette gennemgangsstuen med plads til lidt arbejde og familiehygge med spil og bøger og så indrette pejsestuen med gode flydere og en stor fladskærm.

Det vil på sigt være en rigtig god idé og investering at udvide toilettet i entreen med en bruseniche, så drengene har eget bad - og I har jeres badeværelse for jer selv.

I kan, som tegningen viser, genanvende fløjdørene og lukke af imellem entré og alrum. Ligeledes skal I overveje at isætte en ekstra dør imellem alrum og jeres badeværelse, da man sidder ret tæt på dén funktion.

Mange hilsener
Lone

Efter

Lone Barslunds forslag til en planløsning

© Lone Barslund

LÆS OGSÅ