Gammel Frederiksberg-lejlighed skal tunes

En gammel lejlighed på Frederiksberg - hvad mere kan man ønske sig? En hel masse - læs bare her.

Kære Lone,

Vi har købt en gammel lejlighed på Frederiksberg.Der er et lille gammelt badeværelse, et lille køkken og et tilstødende mindre værelse, som vi gerne vil inddrage til køkken-alrum.

Udover disse er der 3 gode rum, som vi ønsker at ændre på. Jeg har vedhæftet plantegning af hele lejligheden og et udklip af, hvordan jeg tænker mig det løst.
Køkkenet er lille med kun lidt skabsplads, så derfor har jeg forestillet mig, at der skulle være to højskabe i væggen ind mod badet, spørgsmålet er, om badet bliver for lille?
Der skal være bruseniche og vaskemaskine i badet udover WC og vask.

Med venlig hilsen Merete

Kære Merete,

Det er en god plan at holde fællesrummene samlet omkring udgange til altaner, - det bliver et skønt rum og jeg ville endda nok åbne en hel del op imellem alrum og den bagerste stue, for at udnytte de store glas / dørpartier optimalt.

Din skitse af badeværelsesombygningen er jeg ikke så glad for, fordi du flytter på toilettet, - det er oftest rigtig besværligt når man vor i en etageejendom, da alle gennemgående rør er fælles og du rykker toilettet ud i gangarealet hvor der absolut ikke er nogen nem adgang til faldstamme og vand.

Når du sløjfer køkkendøren fra gangarealet, så er der både plads i dybden til de to nye højskabe med køl og ovne i køkkenet men også et garderobeskab og en skabsudvidelse i badet til en vaskesøjle. Det mener jeg er den enkleste måde at gøre det på.

Endelig ville jeg foretrække at der var adgang til den store stue fra gangen og ikke ude fra den lille entré, - det vil også give et godt lys på tværs i lejligheden når I åbner imellem gang og køkken.
Kik i det hele taget på dørene i lejligheden, - der er flere steder, der med fordel rent møbleringsmæssigt kan blændes.

Bedste hilsener Lone