Gæster er velkomne gæsteværelse

Værelset var der, men gæsterne udeblev. Og det kan man sådan set godt forstå, for hvem har lyst til at overnatte på gulvet ved siden af vaskemaskinen?

© Andreas Mikkel Hansen

Hvad var problemet med Jeres rum?
–At vi ikke kunne skabe en sammenhæng, så vi både kunne bruge værelset som kontor og gæsteværelse.

Og så skulle det også gerne rumme en masse opbevaring – men vores ting passede ikke rigtig ind i rummet, selv om de faktisk var købt dertil.

Hvad ønskede I jer i stedet?
–Hygge og en gennemgående rød tråd, som passede til resten af hjemmet. Og at det her blev et rum, man havde lyst til at gå ind og være i.

© Andreas Mikkel Hansen

Nu er her hyggeligt! Vaskemaskinen og lejlighedens overskud af nips og umulige møbler er afløst af et helstøbt gæsteværelse, hvor parret også har fået plads til en fin kontorkrog. De gamle møblers romantiske stil er blevet fortsat i den hjemmebyggede briks i vindueskarnappen, hvor der også er blevet plads til snedig opbevaring.

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læsere Mie Damgaard og Allan Nielsen.

© Andreas Mikkel Hansen

Tag rummet i brug Et charmerende rum med et dejligt lysindfald var ikke nok til, at Mie Damgaard og Allan Nielsen brugte deres ekstra værelse. Møblerne virkede for voldsomme, gæsterne havde intet sted at sove, og der manglede den varme og atmosfære, som også skulle lokke parret herind. BO BEDREs indretningsekspert foreslog at udnytte karnappen til en indbygget seng, og da Allan Nielsen er ved at uddanne sig til møbelsnedker, var det oplagt, at han gik i gang med dén opgave.

© Andreas Mikkel Hansen

Lys og lamper er afgørende for om et rum føles hyggeligt, varmt og indbydende. En enlig loftslampe kan ikke gøre det, og det er vigtigt at få lyset helt ud i hjørnerne til kroge og områder med godt læse- og arbejdslys. Diam. 38 cm, 750 kr., House Doctor.

© Andreas Mikkel Hansen

Plaider og puder er med til at skabe atmosfære og inviterer i det hele taget til at tage plads i møblerne. Den lune plaid her i 100 % lambswool er lige til at pakke sig ind i med en god bog og en kop te på gæsteværelsets nye, bløde briks. 130 x 170 cm, 1395 kr., Lexington.

© Andreas Mikkel Hansen

Udnyt rummets kroge og karnapper til at skabe siddepladser. Den elegante puf her fylder ikke meget i dybden, og fungerer godt i mindre rum. Her med betræk i gråt hør, men fås også i hvid og brun, 160 x 40 cm, 6500 kr., Tine K.

© Andreas Mikkel Hansen

Løsninger, der passer til dig Ofte er de møbler, vi bliver gladest for, dem, vi ikke blot har købt – men har ofret lidt mere tid på. En købeseng ville aldrig havde passet så godt ind og skabt det samme færdige resultat, som Allans hjemmesnedkererede briks med indbyggede sideborde til ekstra opbevaring.

© Andreas Mikkel Hansen

Al pladsen bliver desuden udnyttet i denne løsning, hvor den romantiske stil fra skrivebord og skab bliver fortsat. Som modspil hertil er der fyldt op med rå puder i sort skind og groft strik, ligesom en moderne, let stol og et væghængt opbevaringssystem i industrielt look trækker stilen i en anden retning og giver kontrast.

© Andreas Mikkel Hansen

Det store skab har fået tapet på lågerne, der skaber sammenhæng med resten af rummet og personlighed til det lidt klodsede, men nødvendige, møbel.

© Andreas Mikkel Hansen

Hjemme hos læserparret Hjemme hos læserparret stod det store, hvide skab som det første, man så, når man kiggede ind i gæsteværelset fra stuen. Det er nu flyttet til rummets anden side, afløst af skrivebordet, hvor væggen bag har fået et flot tapet, ligesom en opslagstavle betrukket med fint tekstil både pynter og er praktisk. De gennemgående farver er sort, sølv og hvid og bliver ført videre i lamper og nips.

© Andreas Mikkel Hansen

Før - Blev lejlighedens ekstra værelse mest af alt brugt til opmagasinering af alt fra møbler og billedrammer til en vaskemaskine! Et gammelt skrivebord gjorde det ud for kontorplads, og parret forsøgte sig med en lidt nostalgisk stil, som dog ikke virkede helt efter hensigten.