Fritz Hansen - borde

Super-Ellipse
© bobedre.dk

Super-Ellipse Bordserien omfatter Super-Ellipse™, Super-Cirkulære™ designet af Piet Hein og Bruno Mathson og runde, kvadratiske og rektangulære borde designet af Arne Jacobsen. Det mest kendte i serien, Super-Ellipse bordet, blev inspireret af designeren Piet Heins løsning på et trafikproblem på Sergels Torg i Stockholm: en superelliptisk rundkørsel. Den opfindsomme form blev til som et resultat af hans matematiske tankegang.

Essay
© bobedre.dk

Essay Essay™ er en eksklusiv bordserie i massivt træ, som er skabt af den danske designer Cecilie Manz. Essay skiller sig ud på grund af bordets solide og samtidig lette design, der med sine enkle linjer og spartanske form er et perfekt eksempel på Cecilie Manz' tilgang.

Space
© bobedre.dk

Space Sofabordene Space™ er designet af den tyske designduo Jehs+Laub. Duoen er inspireret af menneskekroppen og naturens evne til at designe sig selv. Deres ambition er altid at gøre ting, der er ligetil og ikke for indviklede.

Little friend
© bobedre.dk

Little friend Det multifunktionelle bord Little Friend™ designet af Kasper Salto er et lille og dog betydningsfuldt møbel i Fritz Hansens historie. Det nyskabende design er resultatet af ideer frembragt af tænketanke om nye måder at arbejde og leve på. Little Friend er en fleksibel, multifunktionel og transportabel løsning på udfordringerne i det moderne minimalistiske arbejde og levevis.

Ice
© bobedre.dk

Ice Ice™, designet af Kasper Salto, er en milepæl i Fritz Hansens historie: Ice er det første bord fra Fritz Hansen, som er lige velegnet til indendørs og udendørs brug. Bordet indeholder tidligere tiders klassiske bordes fortrin samtidig med, at materialevalget peger mod fremtiden. Ice fungerer lige godt, uanset om det anvendes i et afslappet eller et formelt miljø. Med deres identiske designsprog passer Ice-bordet og stolen perfekt sammen.

Plano
© bobedre.dk

Plano Plano™ er en bordserie designet af Pelikan Design. Designet skyldes, at Pelikan Design tog oplægget fra Fritz Hansen bogstaveligt og i dets yderste konsekvens. Ifølge det oprindelige oplæg fra Fritz Hansen skulle der skabes et spisebord med et let udtryk, som blot bestod af en overflade og 4 ben.

PK54
© bobedre.dk

PK54 Spisebordet PK54™ er et studie i kontrastfulde materialer og former. Her mødes cirklen og kvadratet, og det rene udtryk efterlader et monumentalt indtryk, som gør bordet det til det centrale punkt i ethvert rum, uanset hvor bordet anbringes. Et af de kendetegn, der definerer bordet, er tillægsringen, som på en usædvanlig måde løser problemet med at udvide et rundt bord og gør bordet endnu mere unikt.

PK61
© bobedre.dk

PK61 Stellet på PK61 er satinbørstet rustfrit stål. Bordoverfladerne er skifer, lys stålvalset marmor, sort granit eller glas. 19.575 kr., Fritz Hansen.

PK71
© bobedre.dk

PK71 PK71™ består af 3 indskudsborde, som kan opbevares under hinanden. Med disse borde og deres fortsatte 3-dimensionelle form viser Kjærholm for første gang kvadratet i alle 3 dimensioner i sit arbejde. De kan ses som en forløber for hans større og mere komplekse borde. Med deres legetøjsagtige fremtoning er de små, abstrakte borde meget dynamiske og inviterer til, at man flytter rundt på dem.

T-No.1
© bobedre.dk

T-No.1 T-No.1™ er en eksklusiv bordserie, som er skabt af den amerikanske designer Todd Bracher. Det vigtigste træk ved bordene er bordpladen, der svæver over den buede og robuste rammekonstruktion. Designet er et perfekt eksempel på Todd Brachers provokerende dogme, at hans design ikke kræver nogen forklaringer.