Fra stort til småt
© imaginima

BREVKASSE Fra stort til småt: Gode råd fra indretningseksperten

Hvilke overvejelser skal man gøre sig, når man flytter fra et stort hus til en lille lejlighed? BO BEDREs indretningsekspert kommer med sine bedste råd.

Plantegning nu
© Lone Barslund

Kære Gudrun og Michael

Jeg synes jo også, at bogreolen er en vigtig del af et hjem, for den fortæller en masse om os, giver farve og liv til indretningen og forbedrer akustikken til lige med.

Jeg har tænkt sådan, at hvis jeg kan få jeres spiseafdeling ud af den store stue, så er der god plads til at ”bygge” et nyt værelse, men med både spisebord og opholdsstue bliver det for trangt. Det har ført til, at væggen mellem køkken og det store soveværelse er rykket en meter, ikke meget, men nok til, at der er blevet plads til et spisebord med plads til 8 efter sammenlægningen med bryggerset.

Soveværelset er stadig meget rummeligt. For at få en lang, ubrudt væg til klædeskabe er fløjdørene imellem stue og soveværelse blændet. Det har så også skabt en god væg i stuen til jeres tv. Fløjdørene er genanvendt på den skrå væg ind til det nye værelse. 45 graders vinklen tager det skarpe hjørne, når man kommer fra entreen, men det tillader også lyset at komme fint igennem rummene.

Det nye værelse kan indrettes, som I har lyst og behov for – ekstra stue, arbejdsværelse, hobby eller træningsmaskiner.

Det lille hjørne imellem entré og værelset kan som vist indrettes med et godt skrivebord, hvis I vil bruge værelset til noget andet.

Stuen er udover sofaer og tv også indrettet med jeres bøger, for de giver så megen karakter til rummet, at de ikke skal gemmes væk i det nye rum. Som I kan se på tegningen, har jeg udnyttet den lange væg, der går fra entré til køkken til jeres reoler, så biblioteket bliver en del af opholdsstuen uden at tage plads op.

Jeg håber, I får en god ombygning.

Bedste hilsner
Lone

Plantegning efter
© Lone Barslund

LÆS OGSÅ