Fra stald til stue

Ombygning af en gammel staldbygning tog pusten fra denne midtjyske læserfamilie, som manglede inspiration til husets nye stuehjørne. BO BEDRE hjalp til med både farverige og familievenlige løsninger.

© Pia Enghild

Småbørnsfamilien faldt pladask for den charmerende, gamle landejendom i udkanten af Snejbjerg ved Herning. Huset krævede dog mere end en kærlig hånd, og et af de helt store projekter var at lave den tidligere staldbygning om til boligens nye midtpunkt med køkken-alrum og stuehjørne. BO BEDREs indretningsekspert Birgit Tarp kom på besøg og lagde især mærke til behovet for moderne belysning, en ny, rummelig sofa og nogle tiltrængte farver.

For at skabe tydelig kontrast til husets mange hvide vægge, faldt valget på en stærk gul farve til stuehjørnets bagvæg. Herefter endte sofajagten med en beige luksusskindsofa med chaiselong – i en farve, familien aldrig ville have overvejet, før de så den live.

© Pia Enghild

Før - bare, hvide vægge og en usammenhængende møbelstil prægede den nyrestaurerede stal.

© Pia Enghild

1 time - æstetisk læsehjørne Den lyse stueplads ved vinduet er blevet en indbydende hyggekrog til læsning og leg på den fleksible gulvchaiselong, der kan foldes og flyttes efter behov.

© Pia Enghild

1 dag - luksus tv-hjørne Opbevaring af hi-fi-udstyr, dvd med mere er et smertensbarn i de fleste hjem, men i det enkle, hvide møbel med stoflåger er alt gemt af vejen, mens man stadig kan fjernbetjene udstyret.

© Pia Enghild

1 weekend - farver, former og design Stuehjørnet har fået ekstra stjerneglans med moderne belysning, nye møbler og nye farver. Den gule bagvæg giver en flot grafisk kontrast til rummets øvrige hvide vægge og lyse møbler.

© Pia Enghild

De slanke, hvide reoler står lænet mod væggen til bøger og nips og giver et luftigt udtryk til stuen.