Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Familien vil gerne udnytte den gode plads i stueetagen, men hvordan?

Med ekspertens løsning får familien hele to værelser, en dejlig stue, et stort køkken-alrum og et badeværelse med adgang fra en rummelig hall.

Hej Lone

Vi håber, at du vil kigge på vores projekt, da du ofte kommer med gode input, som man absolut ikke selv havde set.

Huset, vi bor i, er fra 1929 og i to plan med værelser på tagetagen, hvor skrålofter begrænser pladsen temmelig meget. Stueetagen er til gengæld meget generøs med kæmpe stuer og et soveværelse med eneste adgang til badeværelset.

Vi håber, du kan finde plads til et badeværelse med adgang for alle i stueetagen, to værelser og stuer eller stue og alrum.

Vi er en familie med to halvstore drenge og behov for et hjemmekontor.

Vi tænker, at overetagen bliver drengenes, mens vi bliver nede i det ene af værelserne.

Vi håber meget, at du kan få tid til at give os et bud på en god løsning.

Hilsener fra
Familien Henricksen

Plantegningen af huset, som det ser ud nu

© Lone Barslund

Hej med jer

I kan flytte badeværelset ud mod hall'en og koble de forskellige installationer på køkkenets vand og afløb. Det bør være ukompliceret.

Hvor det nye køkken så ligger bedst i huset, afhænger af placeringen af de to værelser, som I ønsker. Umiddelbart virker stuen mod øst som et usædvanligt langt rum, så her kunne I tage noget af længden og lægge jeres soveværelse med adgang fra hall'en og tæt adgang til det nye badeværelse.

Det andet værelse kunne så ligge i modsatte hjørne med adgang fra alrummet og indrettes til arbejdsværelse. Det giver jer mulighed for at indrette alrum mod haven med det nye køkken for enden med en ø parallelt med endevæggen, hvilket gør rummet optisk kortere, og så er der stadig rigtig god plads til et langt spisebord på den anden led.

Den store skorsten for enden kunne udnyttes til en smuk indbygget gaspejs med glas i siderne til både alrum og opholdsstue. Sæt en ny fløjdør i mellem hall og alrum, så man får kigget igennem huset, straks man kommer ind. Og hvis varmeregnskabet tillader det, så nedlæg vindfanget og den lille mellemgang, så I får et virkelig smukt trapperum med fuld kontakt imellem de to etager.

De bedste hilsner
Lone

Indretningsekspertens forslag til en ny plantegning med fuld udnyttelse af den gode plads

© Lone Barslund

Håndplukket til dig