Familie på fire med fire værelser, men ikke nok plads

Kan det lade sig gøre for en familie på fire at fremtidssikre en lejlighed på 95 kvadratmeter? BO BEDREs indretningsekspert er for en gangs skyld i tvivl ...

Kære Lone,

Vi er en familie med 2 voksne og 2 børn på hhv 1 og 3 år, som snart skal flytte ind i vores 4-værelses lejlighed på 95 kvadratmeter. Lejligheden er placeret på 1.sal, og de to stuer vender mod øst.

Vi vil gerne spørge om dine ideer til en fremadrettet indretning af lejligheden. Gerne med flere forslag.

På vores ønskeliste står følgende:

  • køkken/alrum.
  • mulighed for vaskesøjle
  • evt. reetablering af badekar
  • evt. adskillelse af toilet og badeværelse

Af særlig indretning i lejligheden er der i vores kammer etableret en højseng under vinduet med god opbevaringsplads under. Sengen er dog kun 1.20m bred.

I soveværelset er der originale skabe over og på hver side af "dobbeltseng".

Der bliver formentlig etableret altan m udgang fra et af værelserne mod gårdsiden (vest) Det er der ikke taget endelig stilling til.

Kære Tina.

Den er rigtig svær denne her, for jeg er ikke så sikker på, at I på længere sigt kommer til at få alt det, I gerne vil i denne lejlighed…

Den enkleste og mindst indgribende løsning er den jeg har skitseret for jer, hvor I åbner imellem køkken og stue, så I får god kontakt imellem børn og voksne. Det indebærer, at badeværelset udvides ud i gangen og der blændes gamle døre til hhv køkken og kammer, så badet får plads til den ønskede vaskesøjle, og køkkenet får en længere væg at stå opad. Døren til kammeret placeres rundt om hjørnet som angivet.

De to børneværelser er meget uens i størrelsen, men der kan I kompensere ved at møblere begge ungers klædeskabe i det store rum og evt. lade dem sove sammen i det lille og have legerum i det store,- i hvert fald de første år, hvor de er så små.

Problemet med denne indretning, der umiddelbart fungerer fint, er den kommende altan, der bliver svær at få glæde af for jer, for eksempel om aftenen, når ungerne sover.

I kan løse det ved at indrette værelset til jeres soveværelse, hvor det er mere tilforladeligt at gå igennem på skæve tidspunkter, men helt godt er det ikke.

Bytter man rundt for at få opholdsstue i det store altan værelse mod gården, ender I med at mangle et værelse. I forvejen fungerer det, fordi der både er spiseplads og opholdsstue i værelset der er åbnet mod køkkenet.

Så helt ideelt er det nok ikke, men hvem ved hvad I har lyst til at der skal ske om 5- 7 år, hvor I efterhånden fylder for meget. Et nyt åbent køkken og et godt badeværelse er investeringer, der nok skal komme jer til gode, den dag I sælger.

Mange hilsener Lone