© Modelfoto: iStock

Et norsk 90'er-køkken med tre døre

En herskabslejlighed fra 1897 og et køkken fra 1993 - med tre døre ... Indretningsløsningen ligger ikke lige for i dette tilfælde.

Hej BO BEDRE,

Vi er en norsk familie på 4, som mangler inspiration til at modernisere vores slidte køkken. Vores lejlighed er fra 1897, men køkkenet blev bygget i 1993 og er ikke rørt siden.
Moderniseringen er en udfordring, da der er tre døre og vindue på fire sider. Vi ønsker to køleskabe og to ovne.
Vi vil gerne have spisestue ved siden af vores køkken – og mulighed for at have en bord i køkkenet, uden at det direkte er et spisebord.

Mvh. Even og Janne Cecilie

Kære Even og Janne,

Det er jo altid køkkenet, man gerne opholder sig i, og selvom I har jeres spisestue ved siden af køkkenet, er jeg helt enig i at det vil være rart med plads til børn og gæster i køkkenet.

Jeg vil gerne samle jeres madlavning på langsiden, så I ikke skal krydse gulvet fra vask til kogeplads, som I gør i dag. Det giver uro og for mange skridt imellem de to væsentligste arbejdsstationer.

Fryseren og et stort kolonialskab der imod, må gerne placeres lidt borte, så det er der gjort plads til, til venstre for vinduet. På den anden side, til højre for vinduet, vil jeg placere et stort vitrineskab hvor I kan have al jeres porcelæn og glas, kogebøger og sager. Det er super godt for børnene fordi de selv kan nå deres tallerkner og kopper.

Imellem højskabe og vitrineskab vil jeg indrette en lang bænk og et bord, hvor der er god plads til at hygge med lektier og en kop kaffe, ligesom børnene kan være med til at snitte og hakke ved bordet,- det er altså ikke en pæn spiseplads, der konkurrerer med spisestuen, men et anvendeligt brugsbord, hvor der kan foregå mange ting.

Langsiden indrettes med en bordplade imellem de to højskabe med hhv. køleskab ved vasken og ovnskab nærmest kogetoppen, og så kan I placere en række overskabe til de ting, I sjældent bruger samt emfang med afsluttende højde som højskabene. I bunden af skabene monterer I LED-skinner så I får et godt arbejdslys.

Sæt fliser på bagvæggen, så det er nemt at gøre rent både bag vask og kogetop.

Mange hilsener Lone