Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Er det muligt at flytte de gamle møbler med ind i den nye lejlighed?

Downsizing er en svær øvelse, og kan give indretningsmæssige problemer. Arkitekten hjælper Birgitte med indretningen af den nye lejlighed.

Hej Lone,

Nu har vi fået en lejlighed, som vi overtager om lidt. Jeg vedlægger en skitse af lejligheden og nogle fotos af vores møbler.

Vi vil rigtigt gerne have de gamle egetræsskabe med (skænken 84 cm bred, 44 cm dyb og 103 cm høj - skabet 87 cm bred, 41 cm dyb og 164 cm høj) og skrivebordet 120 cm bred og 60 cm dyb.

Tænker sofaen er for voldsom? Måler 300 cm x 200/155 cm.

Har brug for plads til overnattende gæster og vil gerne kunne dække op til mindst 14.

Er spændt på at høre fra dig.

Hilsen Birgitte.

Kære Birgitte,

Tillykke med den nye lejlighed. Det bliver uden tvivl noget af en forandring at ”downsize” til en mere overskuelig bolig, men også ganske rart, er jeg sikker på.

Derfor er det også vigtigt at få de ting med, som betyder allermest for en, og her lister du nogle ældre egetræsmøbler op, som har en særlig værdi for jer. Det er fornuftigt og det giver en fin personlighed i indretningen med gamle ting i en helt nybygget bolig.

Den nyere sofa er du i tvivl om, hvorvidt den bliver for stor. Her tænker jeg, at I starter med den, da målene på stuens hjørne og sofaens mål passer fint. Bliver den så for voldsom alligevel, kan I altid skifte den senere til en 3- personers sofa og en god lænestol.

Men, når man i samme rum både skal have køkken, spisestue og sofastue, så gælder det om at gøre det ret så enkelt, så indretningen virker overskuelig og ikke overfyldt. Derfor kan jeres hjørnesofa faktisk være en god løsning, da helhedsindtrykket bliver roligere end sofa plus lænestol. Så tag en ting af gangen og se, hvordan det virker.

På plantegningen er der jo tegnet garderobeskabe ind i entreen, så her ved jeg ikke, hvordan du vil få plads til det lange skænkemøbel?

Jeg ville selv foretrække så meget skabsplads som muligt, så måske er det bedre at placere skænken i forbindelse med spisebordet? På det lange vægstykke er der fint plads til både skænken og det høje egetræsmøbel., alternativt egeskabet i arbejdsværelset. Tidligere brugte I skænken under jeres fladskærm og det kan I ikke i den nye stue, hvor fladskærmen kommer til at hænge på væggen overfor sofaen, hvilket også er i ganglinjen til altandøren, så der kan ikke stå et møbel under skærmen.

Med hensyn til spisebordet med plads til 14, så kan eller skal jeres daglige indretning selvfølgelig ikke give plads til så mange mennesker uden at rykke lidt omkring, men det må gerne være nemt at få pladserne skaffet til veje.

Med ekstra plader og et lille drej af bordet, markeret med stiplede linjer, kan I få de ønskede pladser med et bord der til daglig er 200 -220 x 90 cm.

I entreen kan I placere den lave egetræsskænk imellem hoveddøren og klædeskabene. Det vil give jer aflægningsplads til nøglerne og også plads til en lampe og et spejl ovenover.

Jeres soveværelse er omkring fem meter langt og her kan I også få plads til at supplere de to garderobeskabe med et skab mere og stadig have god plads omkring jeres seng.

Arbejdsværelset indrettes med en 2 meter lang sovebriks der kan slås ud fra 90 cm til 140 cm. På den måde kan I få god plads til reoler samt jeres skrivebord.

Vh Lone.

© Lone Barslund

Håndplukket til dig