Sådan indretter du entréen optimalt

Man får kun en chance for at gøre et godt førstehåndsindtryk. En kliche, som ikke rammer helt ved siden af, når talen falder på hjemmets indgangsparti. Så hvorfor ikke kæle lidt for disse vigtige kvadratmeter?

Entreen, eller hallen, er hjemmets visitkort. Uanset om man vil gøre en god entre eller foretrækker en hurtig sortie, er det rart at gøre det i indbydende omgivelser. Entreen er det første og det sidste indtryk i et hjem. Det er her, man skal føle sig favnet og velkommen, og det er her, man skal tage afsked – og måske få lyst til at komme igen. Og det er her, man i koncentreret form får lejlighed til at signalere stil og personlighed.

Entréen, der har fået sit navn efter det latinske verbum intrare, der betyder ”at træde ind”, kan, hvis størrelsen tillader det, have skikkelse af en forstue indrettet med mindre møbler: en bænk, et konsolmøbel, en stol eller en skammel, hvor man kan sætte sig og snøre sine sko. Der findes mange fine møbler, der ikke tager så meget plads, men som netop er med til at skabe en indbydende stemning. Læg dertil rækken af praktiske og næsten uundværlige indretningselementer som stumtjenere, skohylder, spejle, garderobemøbler, paraplystativer, nøgle- hylder og knager, som er med til at skabe orden i kaos.

Billede:
ASTER fra Zanotta fås i en stribe nye farver, bl.a. en ny turkisgrøn. Den grafisk flotte stumtjener er designet af Alessandro Dubini. Fra 2730 kr., Hultmann+Pedersen.

MONIKA PETERSEN

Monika Petersen

skaber moderne kunst med linoleumstryk. Med Gold Poppy har hun føjet nye tryk til kollektionen. Fra 900 kr., Monikapetersen.com

BORD ELLER BÆNK

Bord eller bænk

der er frit valg med Finn Juhls Nyhavn-bænk fra 1953 i teak, eg eller valnød. Fås i tre forskellige længder, fra 18.362 kr., Onecollection.

KIKI BENCH

Kiki bench

designet af finske Ilmari Tapiovaara tilbage i 1960, er en klassiker fra Artek. Fra 12.639 kr., for topersoners-bænken.

MANDEN BAG

Manden bag

stumtjeneren EnPind er Martin Römer fra Römer Design. Den produceres på små uafhængige trædrejerier rundt omkring i Danmark. 2695 kr.

SEVEN-stumtjeneren

SEVEN-stumtjeneren

fra Rumas fås nu i nye friske farver med klassiske knager i krom eller kontrastfarver. 1785 kr.

DEN SKULPTURELLE

Den skulpturelle

stumtjener 160 er designet af Anna-Maija Jaatinen for Artek i 1964. Den er fremstillet af birketræ. 6919 kr.,Paustian.

MONTANA HALL

Montana Hall

føjer sig til Montanas uendelige muligheder for møblering af hjemmet og byder både gæster og beboere velkommen til en entré, hvor alt har fået deres faste pladser. Ovalt spejl, 1795 kr., sidehængt modul, 3163 kr., Montana.

KAARE KLINT

Kaare Klint

tegnede i 1930 Propeltaburetten, som først blev præsenteret for offentligheden i 1964. Fra 7995 kr., Carl Hansen & Søn.

ÆGYPTERNE

Ægypterne

har inspireret flere designere, således også Ole Wanscher, som designede The Egyptian Folding Chair i 1957. Fra 7657 kr., Carl Hansen & Søn.

MULTIFUNKTIONELT

Multifunktionelt

møbel fra tyske Janua. Bænken kan forsynes med opbevaringselementer og hynder. I valnød og med læderhynder, 240 x 49 x 74 cm, 53.285 kr., CasaLab.

EN KLASSIKER

En klassiker

inden for stumtjenere er Sciangai, designet af De Pas, D’Urbino, Lomazzi i 1973 for italienske Zanotta. Netop lanceret i nye farver og træsorter, bl.a. farven bourgogne. 4870 kr., Hultmannn+Pedersen.

AURA KONSOL

Aura Konsol

fra spanske Treku er en fiks sag med plads til handsker, nøgler, og tørklæder. 17.100 kr., QQ Design.

BUTTON-UP

Button-up

er en serie enkle knager betrukket med læder i tre forskel- lige farver: sort, cognac og natur. Designet af Bent Hansen Studio. 440 kr. pr. stk., Benthansen.dk.

POUL KJÆRHOLMS

Poul Kjærholms

fine skammel PK91 er inspireret af den traditionelle egyptiske foldestol. Den egner sig perfekt til entreen. Satinbørstet rustfrit stål med kanvas eller læder. Fra 18.142 kr., Fritz Hansen.

GABRIELLA GUSTAFSON & MATTIAS STÅHLBOM

Gabriella Gustafson & Mattias Ståhlbom

har designet Nest for svenske Karl Andersson & Söner. 6800 kr., 1000Chairs.

BOW TIE-knagerne

BOW TIE-knagerne

er udført i læder og træ. Fås i fem flotte materialekombinationer. 245 kr. pr. stk., Gejst.

ATELIER OÏ

ATELIER OÏ

står bag designet af spejlserien Raperonzolo fra Zanotta. Den fine ramme omkring spejlene er lavet af naturlæder. Fås i tre størrelser. Fra 6570 kr., Hultmannn+Pedersen.

RACKY

Racky

fra Ilva er til alt det tøj, der tåler at komme frem i lyset. 1499 kr.

NANNA DITZEL

Nanna Ditzel

er designeren bag Joy-spejlarrangementet, som fås i farverne nude, mosgrøn og nougatgrå. 15.900 kr., Gemata.

NÅR SKOENE

Når skoene

skal snøres, er det praktisk med en bænk. Ouadro loungebænk med komfortabel hynde fra danske Rumas. Fra 5393 kr.

HOLE ON

Hole on

er designer Lars Vejens bud på en funktionel knage for JENSENlplus. Sort eller hvid pulverlakeret stål med uldfiltindsatser. 1200 kr. for et sæt med fem knager.

MUNK COLLECTIVE

Munk Collective

præsenterer knagen Hook, designet af duoen Noergaard-Kechayas. Udført i ét stykke egetræ med messingbeslag. 299 kr.

FRAME

Frame

fra By Lassen, en fleksibel opbevaringsløsning af kubistiske bokse, udsprunget af en gammel skitse, som er tegnet af Mogens Lassen i 1943. Den fås nu i mørkeblå. Fra 599 kr.

NOMESS COPENHAGEN

Nomess Copenhagen

har udviklet en serie funktionelle og enkle entrémøbler med knager, bænke, borde og spejle. Line Up-knagerækken, 1499 kr. 2-Dot-bænken, 1299 kr., Nomess.dk.

BYD GÆSTERNE VELKOMMEN

Byd gæsterne velkommen

med et citat i entreen. Det nye Message Board er cool design og funktionalitet i ét. Message boards, fra 799 kr. inklusiv en boks med bogstaver til 159 kr., Designletters.dk.