"Det virker underligt, at køkkenet er gennemgangsrum."

Læserne har skrevet til BO BEDREs indretningsarkitekt for at få gode råd om deres nye lejlighed. Især køkkenet volder problemer.

Kære Lone,

Kan du komme med et godt forslag til en nænsom ombygning af vores nyanskaffede lejlighed?
Køkkenet er for lukket og småt, og det virker underligt at gå igennem køkkenet for at komme i soveværelset, og så overvejer vi, om man med en let skillevæg kan få inddelt det store rum i stue og spisestue?
Vi ønsker os også et arbejdsværelse, men det virker umuligt at få plads til.

På forhånd tak fra city-boerne.

Kære city-folk,

Jeg mener nok, at I kan udvide køkkenet med en række højskabe ind mod soveværelset, da det er et stort og rummeligt værelse. Der skal så en ny adgang til fra stuen og det kunne jo være en fin dobbeltdør, placeret så langt hen imod facaden at lyset fra soveværelsets vinduer kommer til glæde og gavn i stuen, når døren står åben.

Det store rum er jo vidunderligt med vinduerne der går omkring hjørnet, men jeg kan sagtens se at der mangler vægge at møblere opad og måske mangler der mulighed for at lave forskellige ting og have en dør at lukke en gang imellem.

Jeg synes at I skal kunne komme uhindret fra entreens fløjdør til spisestue med direkte adgang til køkkenet og derfor foreslår jeg at opholdsstuen bliver det mindre og holdes i hjørnet. Til gengæld får I så netop plads til den ønskede arbejdsplads med et langt skrivebord ved vinduet og tilhørende bunker af reolplads på den lange væg, hvor der er mange hyldemeter til mapper, bøger, vaser, og måske duge og service i en underdel med låger.

Væggen imellem arbejdsplads ved entré og opholdsstuen bygges op i glas, evt. gamle vinduer, så I bevarer rummets transparens og lethed. Væggen med døre til spisestuen er lukket så den giver møbleringsplads på begge sider.

Bedste hilsener fra Lone