Den store trend netop nu: Legende og udfordrende design

Trendredaktør Charlotte Ravnholt giver hver måned sit bud på de vigtigste design-, interiør- og livsstilstendenser.

Nordmændene...
© Tom Dixon

Håndlavet glasvase, Bump, til de florale arrangementer, som er så oppe i tiden, Tom Dixon._

... kommer! Der sker noget med norsk design i disse år. En bølge af unge norske navne skyller ind over os, og giver både os danskere og svenskerne hård konkurrence i kampen om at være længst fremme i skoen. Modige og alt andet end floskuløse. Glem alt om tunge træmøbler og uldtæpper. De rammer skarpt det felt, der er så interessant netop nu – cross boarder-objekter, der befinder sig mellem brugsgenstande og kunst – med et meget internationalt look, men skabt sammen med lokale norske producenter. Heriblandt finder man Edvin Klasson, der er blevet udråbt til et af verdens 20 største designtalenter af magasinet Wallpaper. Han fletter dygtigt tingene sammen, og gør sig både i small scale-produktioner i samarbejde med små håndværkere, og i design for større firmaer. Legesyg og udfordrende, især i forhold til arketypiske former, og han balancerer mellem det velkendte og det yderst radikale. Jeg har forelsket mig i hans helt nye Galata; en lille ottoman og puf. Ottomanen, som oprindelig stammer fra Tyrkiet blev introduceret i Europa i slutningen af ​​det 18. århundrede. Galata er inspireret af dette møbel, men meget lettere i vægt og udtryk. Frynserne fungerer som gulvlangt gardin, hvilket har en skøn dekorativ effekt.

trend bobedre guide kunst bord
© Ralph Pucci

Bord i rattan, Table Fish, ren kunst fra India Mahdavi for det velestimerede newyorker-galleri Ralph Pucci.

Det med de arketypiske former går igen i et af de andre navne, jeg har valgt at fremhæve denne måned, nemlig keramikeren Eric Roinestad (med skandinaviske rødder) fra Los Angeles, som arbejder med unika-objekter. Vaserne herunder linker til de velkendte antikke former, og er p.t. noget af det mest hypede.

trend bobedre guide kunst

Svenske Crooked concept er et besøg værd, hvis du vil finde skønne objekter med kant. Her et mesterværk af endnu et ungt talent, Carl August Sandgren. Se mere på crookedconcept.com og scarl.se.

trend bobedre guide vaser

De antikke former på de nye vaser af Eric Roinestad/ER Studio har taget alle med storm. Se mere på erstudiola.com.

trend bobedre guide sofa puf frynser

Norges stortalent Edvin Klasson (f. 1991) står bag Galata for det norske brand Mokasser. Ikke bare farven, men også stilen er spot on.

trend bobedre guide magasin holder

Udstil dine magasiner. Det her er nok den smukkeste magasinholder, jeg nogensinde har set! Monuments Magazine Holder i sort marmor og messing, er en skulptur i stuen. Fra Menu.