Dansk møbelproducent skaber bæredygtig historie via ny teknologi

Den danske møbelproducent Wehlers har netop løftet sløret for deres nye koncept. Gennem ny teknologi kan du kan få den fulde indsigt i dit møbels vej fra affald i naturen til designmøbel.

Wehlers RUM
© Wehlers

Fra fiskenet til stoleryg

Gennem ny teknologi har Wehlers skabt et nyt system, der giver dig mulighed for at følge hver del af processen bag dit nye møbel. Med ECO-systemet kan man gennem en chip i møblet få adgang til, hvilke genbrugte materialer der er anvendt til netop din stol.

Wehlers nye R.U.M-kollektion er lavet af genbrugte materialer. Eksempelvis er sæde og ryg på den nye stol lavet af 96 procent fiskenet, der er samlet ind i verdenshavene, og R.U.M Original E-affald har sæde og ryg af 96 procent genanvendt affald fra elektronikindustrien.

© Wehlers

Den cirkulære tanke

Chippen, der er indbygget i møblet, gør det muligt at tilgå unikke informationer om din stol direkte på din telefon.

– Wehlers Eco-system giver køberen en indsigt i deres møbel, som er helt enestående. I stedet for at tale om bæredygtighed for den samlede produktion, tager vi den cirkulære tanke til et nyt niveau, hvor alle kan følge det enkelte produkt. Det er en unik dokumentation af vores mission: at genanvende, genbruge og reparere for at sikre, at det plast, vi samler ind, aldrig ender i havene igen, siger Henrik Holm, stifter af Wehlers.

© Wehlers

Ny teknologi

Den nye møbelteknologi er skabt af den danske iværksættervirksomhed MiCollect. De har etableret den smarte funktion på den nye R.U.M-kollektion, og det er planen, at teknologien også skal implementeres på Wehlers øvrige produktioner.

I forbindelse med R.U.M kollektionen har Wehlers også indgået et samarbejde med Carlsberg, der er mundet ud i en stol, hvor ryggen og sædet er skabt af genanvendt plast fra tidligere fadølsbeholdere.

Du kan se stolene og læse mere om Wehlers rejse mod en mere bæredygtig produktion her.

LÆS OGSÅ