Langbordet Plank De Luxe
© Naver Collection

Brevkasse: Sådan skaber du mere plads i hjemmet

En sammenbragt familie efterspørger råd til, hvordan de kan skabe mere plads i hjemmet. Vores indretningsarkitekt Lone Barslund guider til, hvordan de kan få plads til 10 personer ved spisebordet.

© Lone Barslund - FØR
© Lone Barslund - EFTER

Kære familie

Tillykke først og fremmest tillykke med huskøb og kærligheden – det bliver fantastisk.

Der er ganske rigtigt megen spildplads, og det er uhensigtsmæssigt med en kæmpe garderobegang hørende kun til soveværelset, når det betyder, at den lille stue bliver gennemgangsrum til det bagerste værelse. Ligeledes er der også kun adgang til det ene badeværelse fra soveværelset, og med en familie på fem fungerer det ikke.

Det mindste værelse bagved badeværelserne er kun 8 m2, og da jeg kan erstatte det med et bedre værelse på 11 m2 i stedet for nuværende spisestue, kan de 8 m2 lægges til de to badeværelser så de får en langt bedre størrelse og funktion.

Det første badeværelse nærmest entreen udvides med en ny stor bruseniche, håndklædetørrer, bedre gulvplads og to højskabe til linned.
Det andet badeværelse har fået ny indgang fra gangen og er udvidet med en badeafdeling med det ønskede kar og et nyt vaskemøbel. Toilettet bliver stående, og håndvasken flyttes hen under vinduet.

Garderobegangen nedlægges og lægges til stuen, så man kan komme direkte til begge de to bagerste værelser. Det koster et lille skrå hjørne i den tidligere stue at kunne komme til det inderste værelse.

Jeg har desuden rykket væggen og udvidet soveværelset med 60 cm, så I får en hel skabsvæg. Det giver masser af opbevaring, men også støjreduktion i forhold til stuen.

Det fjerde værelse ligger som sagt i husets modsatte ende, hvor den oprindelige glas-stolpevæg er erstattet af en ny væg af dobbelt gips.
Køkkenet er udvidet, så det ligger langs hele ydervæggen med en højskabssektion på skorstenssiden, der fortsætter ind i det oprindelige bryggers og en halvø ud for værelset til opbevaring, madpakkeri og hyggeplads.

Som I kan se, er der masser af plads i stuen til både sofa-tv-afdeling og et langt spisebord, der nemt kan udvides, når I skal være rigtig mange.