børneværelse
© Getty Images

Vi har brug for et ekstra børneværelse – hvad gør vi?

Familien Troelsen har brug for et ekstra børneværelse i deres hus. De vil gerne inddrage deres garage, men hvordan gør de det? BO BEDREs indretningsarkitekt har et forslag.

Hej Lone – BO BEDRE!

Vores hus er opført for blot fem år siden, men vi har brug for et ekstra børneværelse. Planen er at udvide ud i vores garage. Vi har fået forslag til en ændring. Mon du kunne komme med forslag til en anden måde at gøre det på?

Vi skal som minimum have et godt børneværelse og et større bryggers. Overvejelserne er, om hele garagen skal inddrages, således vi får flere værelser/multirum eller andet.

Ellers er vi en familie på fem, og vi bor i et hus med fladt tag. Vi går op i, at tingene ser pæne ud og samtidig er super funktionelt.

Vi håber, du kan komme med et godt forslag til vores kommende ombygning :)

Mvh. Kristina Troelsen

Plan A
© Lone Barslund

Kære Kristina

Hvis I ønsker at bevare plads i garagen til bilen, så er det en god planløsning, I har fået.

Jeg tænkte umiddelbart, at der måske er for lidt plads i bredden til, at I kan åbne bildørene ordentligt – ikke mindst med småbørn, der skal ind og ud af autostole…

Men et tjek på nettet siger, at det er normalt med ca 6,2 meter til en dobbeltgarage, så I kan fint klare jer med 3,5 meter. Hvis den nye mur bygges i gasbeton, kan den måske gøres lidt smallere, så det nye værelse lander på næsten samme bredde som de to eksisterende.

Til gengæld kan det store bryggers udnyttes langt bedre og med meget mere skabsplads end det nuværende forslag.

Ved at flytte døren om på langsiden får I plads til et stort skab mere ved siden af det eksisterende teknikskab. Og fjerner I nichen med skabe, får I en lang væg i bryggers til 4 meter og 60 cm dybe højskabe, og nichen kan i stedet udnyttes som et godt depotrum til kufferter og andre større ting for enden af gangen.

Bedste hilsener Lone

Plan B
© Lone Barslund

Lone Barslund

Lone Barslund er bygningsarkitekt og har indrettet alt fra boliger til virksomheder. Hun har en omfattende viden om – og erfaring med – både indretning og ombygninger af private hjem.

 Lone Barslund har rådgivet BO BEDREs læsere i over 20 år.