© Lone Barslund

Kan vores soveværelse deles op og give et børneværelse?

Forældrene i denne familie råder over husets største rum som soveværelse, og de vil gerne give køb på lidt plads til den 10-årige datter. Men hvordan?

Hvordan indretter vi et værelse til vores 10-årige?

Vores datter på 10 år trænger til et større værelse, og da vi har husets største værelse som soveværelse, overvejer vi, om vi kan bytte rundt.
Men vi har 3,5 dobbeltskabe og et skrivebord stående i soveværelset, det kan ikke være i det lille værelse. Derfor tænker vi på, om vi kan dele det store værelse op, så der bliver et (større) værelse til vores datter og et lille arbejdsværelse med skabe til os.
Det ene dobbeltskab skal ind på det nye pigeværelse.

Det behøver blot være en midlertidig løsning, der skal holde et par år, så kan vi dele værelses op med en skabsvæg?

Venlig hilsen Dorte

Kære Dorte,

Det er mange krav/ønsker I har til relativt lidt plads. Det er fint, at I gerne vil give pigen mere plads, men det får hun ikke, hvis I alligevel tager areal fra det største værelse til skab og skrivebord til jer.

Jeg har tegnet før-skitsen som værelserne er nu, og et bud på en opdeling af det største værelse, sådan som du overvejer det, så det er til at få øje på udfordringerne ved den løsning. For det første kan jeres seng dårlig nok være i det lille værelse, - I skal begge kravle ind fra fodenden og så er der kun plads til en lille kommode ved døren.

Pigens værelse er blevet en smule større men hun skal igennem det nye og helt mørke forrum med skab og skrivebord, hvor jeg absolut ikke ville bryde mig om at sidde, hvis det var mig. Her er der skitseret en væg med dør, så I er sikret noget privatliv på begge sider, - forestil jer så hvor lidt plads der er tilbage, hvis I deler det op med en reol med dybde 35 – 40 cm?

Den sidste skitse er klart den enkleste løsning, som samtidig tilgodeser jeres behov.

Her går jeg ind og ændrer på væggen imellem de to værelser, hvilket er relativt nemt at lave med lægter og gipsplader idet det ikke efterlader større lappeløsninger på loft og gulv.

Pigens værelse er udvidet ind i soveværelset med en niche til det ene klædeskab og på modsatte side i soveværelset indrettes den modsatte niche med skrivebordsplade og hylder. Jeres klædeskab er flyttet hen på væggen, hvor skrivebordet stod oprindeligt.

Jeres soveværelse bliver et skab mindre mens pigens værelse er reelt og fornuftigt at indrette med skrivebord langs vinduesfacaden og sengen med væghængte bogkasser på den anden væg.

Bedste hilsener Lone