5 inspirerende børneværelser

Mangler du inspiration til, hvordan du skal indrette dine børns værelser? Vi har fundet fem forslag til, hvordan du kan gøre børneværelset fint og hyggeligt.

Det kan være en udfordring at skabe et børneværelse, der både er pæn i forældrenes øjne, og som er hyggelig for barnet.

Det handler om at være kreativ, og derfor har vi fundet fem fine børneværelser, du kan lade dig inspirere af.

Udnyt skråvæggen

Det kan være enormt irriterende at have en skråvæg på børneværelset, og derfor skal den udnyttes bedst muligt! Det kan være en idé at lave en indbygget seng i skråvæggen – så skaber du en hyggelig hule-stemning for dit barn.

[](https://www.pinterest.com/pin/399483429425899482/)

Brug tapet på børneværelset

Vær ikke bange for at give væggen en klat maling – eller vælg et bestemt tapet sammen med dit barn. Det kan eksempelvis være med et motiv af barnets yndlingsdyr. Farver eller tapet på væggen skaber personlighed på børneværelset.

LÆS OGSÅ: 5 tips til indretningen af børneværelset

Kreativ udstillingsløsning

Samler dit barn på noget – for eksempel Lego-mænd som på billedet her – så giv plads til en udstilling. Her er det skruet en træplade i væggen, hvor Legoklodser er limet på. Det giver mulighed for, at den flotte samling af Lego-mænd kan stå på hver sin klods og være til skue på børneværelset.

Flere på ét værelse? Udnyt pladsen

Deler dine børn det samme værelse, så prøv at tænke i højde i stedet for kun at tænke i gulvplads. Det kan være en god idé at lave en køjeseng til børnene for at udnytte gulvpladsen til andre ting. Har du mulighed for at lave indbyggede hylder som på billedet her, kan du spare endnu mere plads.

Børnenes kreative værksted

Et skrivebord til dit barn behøver ikke at fylde alverden, og det kan være en god ting at have på børneværelset, hvis du vil opfordre dit barn til kreative aktiviteter som tegning, maling, klippe-klister osv.

Vil du have midlertidige løsninger til vægpynt, er "masking tape" i forskellige farver en god idé at bruge til at hænge små papirer, udklip og postkort op med. Masking tapen beskadiger nemlig ikke dine vægge og er nemme at fjerne igen.