Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

5 tips til indretningen af børneværelset

Lad dig inspirere til at skabe et værelse til både leg og hygge.

Tapet dino børneværelset

© Sian Zeng

1. Eventyrlige vægge

Et flot tapet er noget af dét, der er aller bedst til at skabe personlighed i et rum - også børneværelset. Hvis man vælger et tapet med eventyr, er der ligeledes noget for barnet at kigge på og drømme sig væk i.

Tapet med H.C. Andersen eventyr

© Nicetapet.dk

2. Skab hygge med sjove og fine tæpper

På børneværelset er gulvet et centralt sted, hvor meget af legen foregår. Det er derfor vigtigt at gulvet er indbydende og hyggeligt. Et fint gulvtæppe både pynter, skaber hygge og er et blødt sted at sidde.

Tæppe børneværelse Oyoy

© OYOY

© LuckyBoySunday

3. Brug væggen til opbevaring

Det kan være rart ikke at have al opbevaring stående på gulvet. Her kan knager være en god idé, så legetøj, udklædningstøj eller andet kan puttes i kurve eller poser og hænges på knagerne.

© Ferm Living

Kurv HM opbevaring børneværelset

© HM

4. Husk de hyggelige hjørner

Et børneværelse er ikke kun til leg - der skal også være plads til hygge, afslapning og en stille stund, fx. i selskab med en bog. En lofthængt sengehimmel kan bruges som et slags telt og skabe en hyggelig hule til leg og læsning. Husk masser af puder for den helt rigtige, bløde putte-stemning.

Alice & Fox sengehimmel indretning børneværelset

© Alice & Fox

Camcam puder til børneværelset

© CamCam

5. Gem rodet væk

Børn får på kort tid samlet uanede mængder legetøj. Det er en fordel at al legetøj har en plads i en eller anden form for (pæn) opbevaring.

Håndplukket til dig