Børneværelse
© FollowTheFlow

Brevkasse: Brug en alkove til at gøre ét værelse større og et andet mindre

Er dine børn trætte af at dele værelse, men har du ikke et ekstra rum? Bare rolig, her kommer løsningen.

Plantegning nu

Plantegning nu

© Lone Barslund

Kære Mette

En så markant forbedring som et nyt badeværelse og køkken, kan ikke undgå at påvirke bygningens stil i en eller anden grad. Men det er acceptabelt, da det er en vigtig del af vores hverdagsliv, som jo er meget anderledes i dag, end da huset blev bygget.

Det kan stadig gøres med hensyn og skelen til lejlighedens arkitektur, så nyt og gammelt kommer i fint samspil.

Når I slår køkken og spisestue sammen, kan I for eksempel sørge for at bevare stukken i spisestuen og/eller føre den rundt i hele rummet.

Jeg vil foreslå, som I kan se på tegningen, at I bruger plads til et nyt stort skab i entreen, hvilket må være en stor forbedring i forhold til nu. Samtidig giver det mulighed for at bevare døren imellem entré og køkken, så der er god afstand og mulighed for at lukke af imellem toilet og spiseplads.

Det gør sig ikke gældende i forhold til det nye badeværelse, men her er afstanden så stor, at lyde og lugt ikke bliver et problem, og der er desuden vindue og dermed udluftning.

Jeres ønske om at få lige store værelser til jeres børn er en anden slags indgriben, hvor det at flytte en væg vil være meget synligt i forhold til stuk og gulv i begge værelser. I det lys vil jeg foreslå jer at bygge om, så I på et senere tidspunkt kan føre ændringerne tilbage, så den oprindelige værelsesfordeling er intakt.

I kan således gøre det lille værelse større ved at udvide med en alkove ind i det store værelse, så I bryder hul i væggen en halv meters penge fra loftet. På samme måde bygger I klædeskab ind i væggen og undgår helt at ændre på vægge og døre til værelserne.

Fra det store værelse vil ”kassen” have en højde, der giver mulighed for opbevaring ovenpå - eller I kan bygge alkoven endnu lavere, så der kan blive en ekstra soveplads der oppe (med rækværk og stige).

Hvor væggen fjernes, skal der repareres med et gulvbræt, også kaldet en lus, men ellers røres gulvene ikke.

I voksne får det samme værelse som før, men det bliver reduceret med en ny gang, så man kan komme til værelset og det nye bad uden at skulle gå igennem soveværelset. Her vil den nye væg uundgåeligt komme til at bryde stukken, men som tidligere nævnt, er det nye badeværelse en vigtig forbedring, som ikke undgår at forstyrre.

Bedste hilsner
Lone

Plantegning efter

Plantegning efter

© Lone Barslund

LÆS OGSÅ