Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan forvandles soveværelset til to nye børneværelser

Børnene er blevet for gamle til at dele værelse, men hvad er den smarteste løsning, når soveværelset skal deles i to?

Kære Lone

Vores børn er efterhånden blevet så store at de ikke længere skal dele værelse, men have deres eget.

Det kan vi klare ved selv at indrette soveværelse i deres kammer og flytte dem ind i vores stue, men her er det så at vi gerne vil have din vurdering af, hvad der bliver bedst i forhold til opdelingen.

Vi kan nemlig godt få placeret en ny dør uden større problemer, men der er tre vinduer i rummet og derfor kan vi ikke bare dele det op på midten. Hvordan gør vi begge værelser fine at indrette og undgår at værelset med kun et vindue bliver dårligere end det med to vinduer?

Børnene er syv og ni.

Hilsen Mette og Karl

Kære Mette og Karl

At der bliver forskel på værelserne på grund af det ulige antal vinduer er jo et faktum, som ikke lader sig ændre og det allervigtigste her er, at I ikke italesætter det som et problem, - I skal i virkeligheden slet ikke nævne det.

Jeg er nemlig stensikker på at jeres unger er fuldstændig ligeglade med det, når de får hver deres værelse og værelserne fungerer.

I kan sagtens snakke om at værelserne bliver delt lige op og at de får lige meget plads, og I kan lave en opdeling på gulvet med malertape, så de to får en idé om værelsernes størrelse. Og bruge min skitse til at tegne videre på, hvis de skal inddrages mere.

Der er masser af eksempler på at man deler et værelse op ved at dele midt i vinduet med en tynd væg, der går ud og rammer midtersprossen, men det ser hjemmelavet og midlertidigt ud og jeg vil ikke anbefale det, med mindre man kun har et vindue i rummet og det derfor er den eneste løsning..

Jeg synes at I skal bygge den nye væg ordentligt op, børnenes alder taget i betragtning, for den skal holde mindst ti – 15 år mere, før den skal ned igen.

I kan bygge den af lægter eller stålvanger og gipsplader med isolering imellem og sørge for at gå pænt omkring eventuel stuk. Lægter placeret strategisk kan være en fordel i forhold til bæreevne, hvis væggen skal kunne holde til ophængning af reoler m.m.

Jeg har skitseret to muligheder, hvor den nye dør sidder det samme sted og den nye væg har sit udgangspunkt samme sted på facaden og på indervæggen, nemlig 2 meter inde begge steder. Den skrå væg giver regelmæssige værelser, hver med to lange vægge at møblere opad, mens den knækkede væg giver andre muligheder.

Begge forslag er møbleret med ens møbler: 3 klædeskabe á 60 cm bredde, 2 reoler bredde 80 cm, seng 100 x 200 cm og skrivebord tilskåret så det passer ved vinduerne.

De høje møbler er markeret med skrå streg og lamper med krydser i.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund - Mulighed 1

© Lone Barslund - Mulighed 2

Håndplukket til dig