Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vi mangler et ekstra børneværelse. Hvad gør vi?

I takt med at Ivan og Mettes børn bliver større, er der brug for mere plads i hjemmet. Her får de indretningsekspertens bud på en løsning.

Kære Lone,

Vi er meget glade for vores hus, men vi mangler i den grad et værelse. Vores børn er blevet store, og det der med, at småbørn engang var okay med små værelser dur ikke mere. Desuden er vi også pressede på pladsen, da vi er halvanden voksen, der arbejder hjemmefra, og dette fylder i stuen på en ikke særlig charmerende vis.

Så hvad mener du, der er mulighed for, - at udvide eller at finde plads inden for de eksisterende rammer?

Bedste hilsener
Ivan og Mette

Kære Ivan og Mette,

Jeg synes umiddelbart, at I har plads nok, hvis I indretter jer lidt anderledes. En tilbygning vil selvfølgelig løse problemet og give det manglende værelse, men jeres halvstore børn vil jo flytte hjemmefra på et tidspunkt ikke alt for langt ude i fremtiden, og så bliver huset måske for stort.

I har i dag et ældre separat køkken og en fin spisestue samt en rigtig stor opholdsstue. Hvis I nu inddrager spisestuen til et nyt forældresoveværelse, så kan I indrette de to gode værelser i husets anden ende til de unge mennesker og indrette arbejdsværelse/kontor i det lille kammer.

Ved at åbne køkkenet ind mod den store stue får I dels moderniseret køkkenet og dels får I en ny og dejlig kontakt imellem køkken og have.

Når der på et tidspunkt igen bliver et ledigt soveværelse til jer i værelsesafdelingen, beholder I alrummet i den store stue, og så kan I eventuelt indrette en lidt mere fredelig tv-stue i soveværelset/tidligere spisestue ved siden af.

Det virker som et rigtig dejligt hus, der kan rumme mange stadier i et godt familieliv, - bortset lige fra årene med de helt store og næsten flyvefærdige børn.

Bedste hilsener
Lone

Håndplukket til dig