Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Parret ønsker sig et badeværelse med bruseniche

Deres nye lejlighed i Aarhus trænger til en bedre badeværelsesløsning. Vores ekspert har hjulpet parret lidt på vej.

Hej Lone,

Vores yngste er nu flyttet og derfor har vi solgt hus og flytter downtown Århus til en skøn lejlighed, der heldigvis ikke er renoveret men står i sin oprindelige udgave, så vi selv kan sætte vores præg på tingene. I dag er der et lille brusetoilet og et separat køkken samt to værelser mod gården og to mod gaden.

Inden længe er der planer om altan på gårdsiden og derfor ønsker vi, at udvide køkkenet ind i de to rum og få et stort kombineret alrum/stue med altanudgang. Det efterlader os med to soveværelser mod gaden, hvilket vi ikke er bange for da der er meget roligt på grund af små forhaver og kun lokaltrafik.

Vores spørgsmål til dig går på ideer til en udvidelse af brusetoilettet så vi får plads omkring vasken og en ordentlig bruseniche. Og så må du meget gerne kikke på køkkenet også, så vi får plads til et eller to højskabe, godt med bordplads til madlavning og både opvaskemaskine og vaskemaskine.

Mange hilsener Mads og Henriette

Kære Mads og Henriette,

Tillykke med jeres nye bolig. Det er skønt at læse at der er andre end mig der synes at ombygning er både sjov og spændende, - smiler.

Jeg har tænkt på en løsning der opfylder alle jeres ønsker samtidig med at den forhåbentlig tilfører lidt ekstra. Jeg synes nemlig at det vil være bedre med en vaskesøjle på badeværelset, så I slipper for maskinstøj i jeres alrum-stue, og så kan der også blive plads til en garderobe i entreen i form af f. eks. en åben garderobeniche med hatte- og skohylde og en bøjlestang til frakkerne.

Fordelen ved at placere vaskemaskine og tumbler i badeværelset er at de så står i et vådrum med vådrumsgulv, i tilfælde af lækage, hvor en vaskemaskine i køkkenet skal stå på en (uklædelig) pladsbakke, der kan opfange starten på en vandskade. Vælger I en kombi-maskine bliver der god plads til skabshylder over den ene maskine.
I skal selvfølgelig sørge for mekanisk udsugning via eksisterende udluftningskanal.

I forlængelse af badeværelsesudvidelsen kan I så bygge en garderobe, så køkkendøren har en naturlig væg at stå opad, når den åbnes ind i alrummet. De to ønskede højskabe placeres opad badeværelsesvæggen og afsluttes rundt om hjørnet med et højt vitrineskab/kolonialskab.
Køkkenets langside rummer opvaskemaskine yderst til højre for vasken og kogepladsen imellem de to vinduer. Bevarer I noget af den eksisterende væg ved facaden, får I et godt hjørne til jeres TV. Der er mere end 3 meter fri gulvplads imellem køkkenlangside og væg til gang, så der er rigtig god plads til et spisebord, gerne med plader, så I ikke skal have den længste variation stående til hverdag.
Stuen kunne indrettes med et bibliotekshjørne med reoler der går rundt i hjørnet og et par gode lænestole samt sofa og sofabord.

Gode flyttehilsener til jer!
Lone