Kan man renovere et badeværelse uden de store omkostninger?

Med snart tre teenagere i hjemmet, mener parret, at det er på tide med en opdatering af det gamle gæstebadeværelse. Læs ekspertens råd til en renovering her.

Kære Rebecca og Martin,

Indledningsvist vil jeg lige bemærke at et så gammelt badeværelse jo ikke lever op til nutidsstandart med hensyn til vådrumssikring, så I skal regne med at gulvet skal brækkes helt op, så I kan få udført den lovpligtige membran på gulv og vægge i vådrumszone.

Blot for at sige at trods et prisvenligt forslag, så koster det at lave badeværelser, hvor af meget ikke kan ses med det blotte øje, men skal være der for at sikre bygningen.

Jeg går ikke i dybden med specifikke valg af sanitet og fliser men vil foreslå jer at vælge en stor keramisk gulvflise i natur- gråbrun, som matcher jeres egegulve, samt hvide blanke fliser på væggene i brusenichen, så I får spredt lyset så meget som muligt.

Den prisvenlige løsning ses på plan A, hvor toilettet bevarer sin placering men i en væghængt model og med det nye vindue bagved. Muråbningen kan blive 60 -70 cm bred, så det er et fint badeværelsesvindue, I kan få plads til.

Brusepladsen har to svingbare glasdøre, så der bliver mere gulvplads, når der ikke bruses. Der er afsat 85 cm indvendigt på begge sider. Gulvafløbet flyttes til hjørnet. Vasken placeres ud fra hjørnet, hvor døren nu er blændet, hvilket gør at de omtalte rør ikke generer. Håndklædetørrer bagved den nye dør.

Og så har jeg også tegnet en plan B, hvor jeg inddrager en bid af gulvarealet foran det faste glasparti ved siden af jeres hoveddør, hvor I nu blot har en stor plante stående.

Det vil give meget mere plads foran både toilet og vasken, der bygges ind i den lille niche og min tanke er at det kun bliver en smule dyrere, når I alligevel skal have lukket dørhullet og alligevel skal have det gamle gulv op for at få vådrumssikring og nye fliser. Det burde være ligetil at få hhv. tømrer og murer til at fortælle hvor meget mere det evt. vil koste.

Der kan blive plads til et skab på L 80 x d 50 cm med vask og bordplade der følger nichens form og afsluttes med et blændstykke med håndklædeknage under den 30 graders afslutning.

Skabet væghænges med støtteben af hensyn til rørene. Over vasken kan I få plads til et stort toiletspejl med plads til alle de unge menneskers toiletgrej, tandbørster osv.

Bedste hilsener Lone

Eksisterende bad
© Lone Barslund
Plan A
© Lone Barslund
Plan B
© Lone Barslund