badeværelse hvidt lyst brusekabine toilet toiletmøbel
© Jonas Bjerre-Poulsen

Funkis-bad med fokus på firkanter.

De små detaljer gør, at badeværelset virker større, end det er.

Anne Boysen
© Jonas Bjerre-Poulsen

I sit virke som arkitekt og designer ved Anne Boysen om nogen, hvordan man får et rum til at afspejle husets historik og byggestil. Det var derfor langt fra tilfældigt, hvilke materialer og former der blev valgt, da hun tegnede familiens nye badeværelse.

At indrette et rum som afspejler husets byggestil

Anne Boysen er bosat i en klassisk funkisvilla bygget i et geometrisk formsprog. Da familien skulle renovere deres badeværelse, stod det med det samme klart, at stilen skulle være i tråd med villaens funktionalistiske udtryk. For Anne Boysen er det vigtigt, at alle rum og elementer i huset spiller sammen i en større helhed.

Rummet er ikke specielt stort, men Anne Boysen har formået at udnytte pladsen optimalt. I stedet for at rive vægge ned og udvide rummet har hun valgt at bruge det i sin oprindelige form. Hun har indrettet det med få virkemidler og holdt klinker og fuger i lyse farver, så rummet synes større.

hvidt badeværelse badeværelsesmøbel badeværelsesspejl spejl håndvask
© Jonas Bjerre-Poulsen

Douglastræ tilføjer varme til rummet

Væggen er beklædt i Douglastræ købt hos 3D-inventar. Det var en idé, som Anne fik, da hun gerne ville have noget varme ind i rummet. Lyset i loftet er et LED-bånd, der ligger på en hylde og skinner op i loftet. Anne har selv designet løsningen. Varmen i gulvet er, ifølge Anne, en rigtig god investering. Hun nyder at gå ud på badeværelset om morgenen og fange varmen i gulvet og roen i rummet. Beton-skålen på gulvet har Anne Boysen selv lavet. Marmorkuglen på gulvet er fra Broste Copenhagen.

Badeværelsesmøblet, der kan rumme alt rod, er designet af Anne Boysen og produceret af hendes bror. Korbus er udført i hvid corian, skufferne er i egetræ, og vasken er i porcelæn. Armatur er fra Vola, håndklæder er fra Illums bolighus, radio er fra B&O, og håndsæbe og spa-pinde er fra Birger Christensen.

hvidt lyst badeværelse brusekabine toilet
© Jonas Bjerre-Poulsen

Firkanter som et gennemgående element

Firkanterne er til at få øje på i Anne Boysens badeværelse, og de er et gennemgående visuelt element. Der er tænkt over alle linjer, som hver og én, hylder funkisstilen, som er gennemgående for husets arkitektur.

Afskærmningen til badet har Anne fået speciallavet. Det skulle svæve mellem gulv og loft og ikke have synlige profiler. Da ingen af de glarmestre, hun havde fat i, ville udføre opgaven, fik hun sin bror, som er møbelsnedker, til at hjælpe sig. Der er lavet unidrain i brusebadet, og det firkantede toilet fra Simas har Anne valgt for at fuldende linjerne i baderummet.

håndvask badeværelse spejl badeværelsesmøbel badeværelsesspejl
© Jonas Bjerre-Poulsen

Et rent og tidløst udtryk

Anne Boysen begyndte sit arbejde med badeværelset med et mood board. Dette indeholdt de materialer, der skulle anvendes samt den stemning, som rummet skulle udstråle. Efterfølgende gik hun i gang med at udforme en lille model af rummet, hvori hun placerede de forskellige elementer. Hun viste modellen til adskillige håndværkere og glarmestre, før hun fik det igennem, som hun ville.

– Jeg var stædig i processen, for jeg vidste, hvordan jeg ville have det til at se ud, og jeg vidste, det var muligt.

Det firkantede udtryk, som kendetegner funkisstilen, er et gennemgående tema på badeværelset. Kigger man godt efter, vil man opdage, at stort set alt har samme form; håndvask, toilet, fliser osv. For Anne Boysen ”kan bare rigtig godt lide firkanter”, som hun udtrykker det. På den måde har badeværelset et rent, tidløst udtryk, der er tro mod villaens stil.