Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Badeværelset skal prioriteres over køkkenet

"Jeg har givet mig god tid til at mærke efter, om tingene fungerer, som de skal. Og det gør de ikke."

Større bad med luft og lys

Hej Lone.

Jeg har nu boet et par år i min lejlighed på Frederiksberg, så jeg har givet mig god tid til at mærke efter om tingene fungerer, som de skal. Og det gør de ikke helt.

Der er en del indbyggede skabe af den helt gamle slags, men jeg mangler ordentlig opbevaringsplads og garderobe. Og så er mit helt store ønske at få badeværelset flyttet ud til facaden, så jeg kan få luft og dagslys. I dag ligger badet indvendigt uden udluftningsmulighed. Jeg træner en del og bruger meget tid på badeværelset i modsætning til køkken og madlavning, så jeg vil virkelig gerne prioritere det.

Så hvis du kan komme op med en mulig omrokering, ville jeg blive så utrolig glad.
J
eg har tjekket med foreningen og de siger god for projektet hvis jeg kan fremvise en tegning.

MVH Helene M.

Kære Helene.

Der er en mængde regler forbundet med ombygning, så trods ejerforeningens umiddelbare accept af projektet, skal du endelig starte med kommunens tekniske forvaltning og få helt præcist at vide hvad du må og hvordan.
Jeg kan godt forstå at du gerne vil af med det lille, trætte badeværelse og i stedet få et nyt lækkert med dagslys og god plads. Hvis du nedlægger mellemgangen med alle de små indbyggede skabe imellem entré og køkken, og rykker badeværelsesdøren helt til højre, får du mere plads, både til garderobeskab og en stor bruseniche. Desuden et godt vaskebord, væghængt toilet og ikke mindst en vaskesøjle i det oprindelige fadebur. Og fri adgang til vinduet. Døren til køkkentrappen skal du selvfølgelig beholde, så du har en sikkerheds udgang.

Det gamle badeværelse kan du dele op som foreslået, så du dels får et rummeligt garderoberum,- der er ikke så meget plads i soveværelset, og dels en 60 cm dyb niche hvor du anbringer din nye kogeplads i køkkenet. Her er nemlig mulighed for udluftning via husets udluftningskanaler og du kan samtidig koble vand og afløb til badeværelsets installationer. Væggen imellem de to stuer fjernes så du får plads til køkkenet og både spiseplads og en hyggelig sofaafdeling med tv og reoler.

Pas på med at gøre det nye køkken mindre fordi du ikke selv dyrker at lave så meget mad. Indretningen skal kunne tilfredsstille en kommende køber, - også selvom du ikke har tænkt dig at flytte foreløbig, men man skal aldrig indrette sig så individualistisk at det bliver svært at sælge senere.

Bedste hilsener Lone

Relaterede Artikler