Pas godt på din garderobes indhold med AEG 8000 vaskemaskine og tørretumbler
© iStock

5 indretningstips til den perfekte garderobe

Du kan med nogle få ændringer lave en garderobe derhjemme, som ser smuk ud og er den perfekte ramme for at passe på dit tøj, så det bliver let at se velklædt ud hver dag.

Drømmer du også efter den perfekte garderobe? Det behøver ikke være besværligt at få drømmegarderoben derhjemme, for med nogle få tricks til den rigtige opbevaring og indretning kan du skabe en smuk garderobe i dit hjem, der er den perfekte ramme for dét, en garderobe skal - nemlig at gøre det let at opbevare og passe på dit tøj.

1. Vælg ens bøjler

Noget så simpelt som bøjler kan gøre en stor forskel i klædeskabet. Gå efter ens bøjer i hele skabet - det giver et roligt udtryk og øger overskueligheden. Find nogle bøjer i en god kvalitet og med en klassisk form, som ikke efterlader mærker på tøjet eller får det til at miste formen. Derved kan du få dit yndlingstøj til at holde endnu længere.

2. Helhedsfornemmelsen

Tænk i helheder, når du indretter din garderobe. Lad interiør, bøjler og æsker til opbevaring være i samme farvenuance og med samme designmæssige udtryk. Det giver en god helhedsfornemmelse og virker især godt, hvis du har et åbent garderobesystem.

© iStock

3. Opbevaring, opbevaring, opbevaring

Når du indretter dit klædeskab eller garderobe, så tænk i optimal opbevaring. Bøjlestænger er ikke altid nok, så tilføj hylder, skuffer og andre lette opbevaringsløsninger. Det er nemlig ikke alt tøj, der har godt af at blive hængt på bøjler - for at passe bedst på dine striktrøjer og undgå at de mister formen er det bedst at folde dem sammen og lægge dem på hylder. Med mange muligheder for opbevaring af ting som accessories og undertøj, er det også lettere at undgå en rodet garderobe.

4. Skabsvæg

Hvis du har plads til det, så er et godt tip at lave en hel skabsvæg. Det giver ro i rummet og kræver mindre disciplin i garderoben i forhold til oprydning. Match lågernes farve med farven på væggen i soveværelset, så garderoben næsten bliver usynlig. Du kan også vælge at fremhæve skabsvæggen, så den fremstår som et unikt møbel i rummet ved at vælge skabslåger i træ eller male dem i en smuk farve. Vælg grebsfri låger for et strømlinet og roligt udtryk i rummet.

5. Gør det nemt at passe på tøjet

Hvis du har pladsen til det, så integrer din vaskemaskine og tørretumbler i garderoben eller i umiddelbar forlængelse af den. Så har du maskinerne lige ved hånden og det bliver let at ordne vasketøjet. Vælg en vaskemaskine og tørretumbler med programmer, der er tilpasset selv sarte materialer som uld og silke, så det bliver let at passe ekstra godt på dit ynglingstøj, så du kan have glæde af det i mange år fremover.

© Jonas Jacobsen

Maskinerne fra AEG gør det muligt at vaske og tørre selv det mest delikate tøj i silke, uld, tweed og blonder i maskinen. Dermed er håndvask og rens endelig fortid, og du kan let selv passe på tøjet så det holder længere. Det gør både stor forskel for miljøet – og for dig selv.

Nu kan du nemt passe på dit tøj

Vi slider unødigt meget på vores tøj og forkorter dets levetid ved at vaske det alt for ofte. Derfor har AEG netop lanceret kampagnen #FashionWash, der opfordrer os til at vaske mindre og købe mindre tøj.

AEG 8000 serien består af en vaskemaskine og tørretumbler, der vasker og tørrer selv det mest sarte og delikate tøj, så du kan passe på dit tøj og forlænge dets levetid.

Vaskemaskinen damper dine skjorter, vasker din uldfrakke og sørger for, at dit silketøj bevarer elasticiteten og farverne. Takket være ÖKOMix-teknologien bliver dit tøj vasket i dybden selv ved lave temperaturer og korte vaskeprogrammer.

Tørretumbleren tørrer din uldtrøje, uden at den krymper eller bliver slidt, og dine skjorter bliver mindre krøllede, end hvis du hænger dem til tørre. AbsoluteCare®-systemet tilpasser programmet, så tromlebevægelse og temperatur passer nøjagtigt til tøjet.

Læs alt om projektet og maskinerne fra AEG på www.aeg.dk/carelabelproject