18 Hollywood-film steder der er værd at besøge

Kom 'behind-the-scenes' på din næste rejse og oplev de berømte bygninger og landskaber fra dine favoritfilm.

Er du vild med de store filmklassikere og drømmer du om at se de steder, hvor dine favoritfilm er indspillet? Lad drømmene komme til virkelighed og kom helt tæt på.

Ringenes Herre, New Zealand

Størstedelen af trilogien om den uovervindelige ring er optaget i New Zealand. New Zealands fantastiske natur og landskaber er blevet et varetegn for de flotte film, som har vundet flere priser for scenografi og visuelle effekter.

I Woodlyn Park i New Zealand kan du sågar bo på et hotel, som er en tro kopi af den berømte hobbit landsby. Alternativt, kan du prøve hobbithotellet, som ligger i South Dakota i USA, og det svæver flere meter over jorden som et rigtigt trætophus.

© Flickr user Anup Shah

The Talented Mr. Ripley, Italien

Den spændende thriller er optaget i den smukke italienske by, Naples og på de små omkringliggende øer. Naples ligger på vestkysten og er et utrolig smukt sted.

© Flickr user Chiara Marra

The Grand Budapest Hotel, Tjekkiet

Selvom man skulle tro at hotellet er beliggende i Ungarn så ligger det i Tjekkiet. Det er dog ikke meget af filmen, som er optaget på selve hotellet – filmens kulisser er til gengæld tro kopier af den virkelige vare, så du vil bestemt ikke blive snydt.

© Flickr user Jim Linwood

Into the Wild, Denali, Alaska, USA

Into the Wild er en smuk film om en mands lyst efter eventyr. Filmen er baseret på virkelige hændelser, så du kan derfor opleve både filmens kulisser men også stederne, hvor den ægte Christopher satte sine fodspor.

© flickr user Bureau of Land Management

... Og din mor! Oaxaca, Mexico

Tag på roadtrip igennem fantastiske Oaxaca og træd i skuespillernes fodspor. Slæng dig på de hvide sandstrande og bad i det azurblå hav.

© Flickr user Gabriel Balderas

Sans Soleil, Gotokuji Temple, Tokyo

Vi anbefaler dig at besøge det smukke Gotokuji Tempel i foråret, når kirsebærtræerne er sprunget ud og står flot med lyserøde blomster. Der er desuden rig mulighed for at se mange af de velbevarede detaljer fra dokumentaren.

© Flickr user shuzo serikawa

James Bond, Octopussy, Taj Lake Palace, Udaipur, Indien

Hvis du er stor fan af James Bond skal og må du overnatte på dette luksuriøse hotel – og bare rolig, der kommer ingen krokodiller.

© Flickr user Arnie Papp

Ondskabens Hotel, Timberline Lodge, Oregon, USA

Er du fan af den ikoniske gyserfilm fra 1980, er du nødt til at overnatte på Timerline Lodge. Hotelejeren har bevaret mange elementer og detaljer, så du vil uden tvivl få en oplevelse i særklasse!

© Flickr user Brent Lind

Samsara, Bagan, Myanmar

Selvom den smukke dokumentarfilm har scener, der er filmet fra over 25 forskellige steder, fortæller Ron Fricke, at det smukkeste sted uden sammenligning var templerne i Bagan.

© Flickr user Paul Arps

Lawrence of Arabia, Ait Benhaddou, Marokko

Vidste du at størstedelen af filmen er filmet i Spanien? Ikke mange ved det og kulisserne er også overbevisende. Men der er dog enkelte steder, som er optaget de originale steder. Og det er disse steder du skal besøge i Marokko.

© Flickr user Hydroxy

The Cave of the Yellow Dog, Mongoliet

Filmen bygger på venskabet mellem en ung pige og sin hund. En utrolig film, som vækker mange følelser. Filmen er optaget i Mongoliet og viser landet fra sin bedste og smukkeste side.

© Flickr user Bernd Thaller

Notting Hill, Portobello Road, London

Den smukke film, som har fået os til at forelske os i den britiske stil og charme. Besøg Notting hill området i London og oplev kulisserne bag. Området er smukt året rundt og det ligger heldigvis ikke langt væk.

© Flickr user Alex Healing

Prinsesse Mononoke, Yakushima, Japan

Selvom filmen er en tegnefilm, vil du stadig kunne opleve virkelige kulisser. Øen Yakushima var inspirationskilde til den berømte tegnefilm, og du vil også kunne nikke genkendende til visse elementer fra filmen, for eksempel de gamle snoede cedertræer.

© Flickr user Casey Yee

The Loneliest Planet, Georgia, USA

Når du har set denne film, vil du unægtelig få lyst til lange vandreture gennem Georgias bjerge i USA.

© Flickr user Gill M L

The Sound of Music, Salzburg, Østrig

Tag på en lang vandretur i de høje bjerge og syng med på de mange velkendte sange. Ingen vil alligevel kunne høre dig da området er øde.

© Flickr user jjmusgrove

Tiger på spring, drage i skjul, Hebei Province, Kina

Den kinesiske film blev et kæmpe hit på det store lærred - og meget af det skyldes de flotte billeder fra bjergene. Bygningerne og broerne findes i virkeligheden og er bestemt også et besøg værd.

© Flickr user showbizsuperstar

The Beach, Phi Phi Leh, Thailand

Hvem har ikke drømt om de smukke strande, skjulte laguner og tætte skove fra denne film? Efter filmen blev lavet i 90’erne, er Phi Phi øerne blevet et populært rejsemål og er i dag desværre meget turistet.

© Flickr user Gopal Vijayaraghavan

Tomb Raider, Angkor Wat, Cambodia

Der findes uendeligt mange templer i Cambodia, men Angkor Wat er en af de mest berømte. Templet er kendt fra Tomb Raider filmen, hvor mange af scenerne er skudt. Templet er desuden også en af landets ældste templer.

© Flickr user rapidacid