kaktus med lyserød baggrund
© TheyAllHateUs

Udødelige kaktusser til dit hjem

Kaktusser fås i alle former og farver – og så er de supernemme at passe! Få inspiration til dekorative kaktusser i din indretning.

Schlumbergera kaktus

Denne kaktus-art får smukke røde og lyserøde blomster. Den ligner ikke en almindelig kaktus, og den smukke ørkenblomst vokser vildt i Orgelbjergene, Serra do Mar, i Brasilien, hvor de kan blive helt op til 1700 meter.

Hoya Kerrii kaktus

Denne fine kaktus har form som et hjerte. Den kan fås enten med mange blade eller med kun ét lille hjerte-blad. Den er rigtig smuk og let at holde.

Cowboy kaktus

Cowboy kaktussen er den traditionelle kaktus i den store kaktus-familie, som vi forbinder med cowboys, indianere og det vilde vesten. Kaktussen vokser hurtigt og kan nå helt op i menneskehøjde.

Sukkulenter

Sukkulenten er egentlig ikke en traditionel kaktus men er beslægtet med denne og holdes på samme måde som en almindelig kaktus. Dens blade er formet som en blomsts, og farven er kølig og støvet. Sukkulenten fås også i en mat grå farve, der ligner forstenede blomster.

Cereus peruvianus spiralis

Denne sjove og fine kaktus snor sig om sig selv i et fint udtryk. Den har en flot, dyb grøn farve og kan blive meget høj, hvis den får den rette pasning.

Opuntia kaktus

Opuntia kaktussen – også kendt som figen kaktussen eller Mickey Mouse-kaktussen. Ja, kært barn har mange navne, og den er også en af de mest populære kaktusser lige nu. Kaktussen har et meget karakteristisk udseende og ligner den lille disney-animationsfigur. Opuntia-slægten er en af de største slægter indenfor kaktus-familien.

Sådan passer du din kaktus

Der skal ikke så meget til. Og med den rette pleje er din kaktus udødelig.

Vanding

  • Lad den tørre ud mellem hver vanding.
  • Vand ca. én gang om ugen.
  • Fra november til marts går kaktussen i dvale. I denne tid behøver den ikke lige så meget vand. Den må også gerne stå køligt i disse måneder.
  • Vandes den for lidt, stopper den med at vokse. Vandes den for meget, kan den begynde at rådne.

Lys

  • Din kaktus skal have meget lys.
  • Lad den gerne stå i vindueskarmen.
  • Får din kaktus for lidt lys, vil den blegne og blive tyndere. Får den meget lys, vil den blive kompakt og farverig.

Jord

  • Jorden skal have en løs og let struktur, for at kaktussen kan ånde.
  • Bland gerne pottemuld med sand eller grus for at opnå en let struktur i din jord.
  • Din kaktus bør omplantes hvert 2-3 år – og gerne i foråret. Den nye potte skal være 2-3 cm bredere, så kaktussen kan vokse.