Udestue og væksthus

Anette og Kim fik et stort tilbygget væksthus.

© Michael Petersen

For tre år siden overvejede Anette og Kim, hvordan de skulle udvide pladsen i deres hus i Slagelse – måske med en førstesal? I stedet fik de et stort tilbygget væksthus. Ideen udsprang fra parrets fælles havelidenskab, og da tanken om at udvide med en blanding af en udestue og et orangeri først opstod, var de enige om, at det var den helt rigtige beslutning.

Kim og Anettes research førte dem til firmaet Vica, der tilbød dem rådgivning med en arkitekt, og efter et møde med arkitekten faldt valget på en delvist selv-designet glastilbygning på 30 m².

Væksthuset, eller orangeriet, blev bestilt og fremstillet i England, og i løbet af en uge fra bestillingsdatoen, stod det klar til at blive taget i brug. Prisen var ca. 300.000 kr., og det var billigere sluppet end en førstesal på huset. Tilbygningen er lagt i forlængelse af køkkenet, dermed har rummet hos Anette og Kim en stor social funktion.

© Michael Petersen

Den smukke medinilla som Kim her står med, er en tropeplante, der trives fremragende i et væksthus. Planten kræver dog en del pleje; jorden må aldrig tørre ud og den skal have 20-25° og en let luftfugtighed. Den blomstrer fra februar til august.

© Michael Petersen

Udestuen i glas er integreret med den hævede dækterrasse, og bliver på den måde en grøn bro mellem inde og ude.

© Michael Petersen

Orkideen trives i helt op til 30-35° - men kan ikke tåle direkte sommersol, derimod er en blød vintersol i orden.

© Michael Petersen

De klassiske café-møbler og lysekronen er hentet hjem fra parrets rejser i Frankrig og giver væksthuset et sydlandsk præg.