Terrasse med udsigt

Jernvilje, over 18.000 kg egestræsveller og et lastvognslæs af granitsplinter. Det var ingredienserne da Morten Boeck-Hansen selv tegnede og byggede en terrasse i sin stejle baghave i Silkeborg.

© Pia Enghild

Det øjeblik Morten Boeck-hansen så skrænten bag huset i udkanten af Silkeborg, fik han en idé: Her skal være en terrasse i flere niveauer. Det var i november 2007, og han var sammen med ægtefællen, Elena, ude for at se på et hus, der var til salg.

– Elena ville ikke have huset, netop fordi haven manglede den terrasse, vi ønskede os. Men jeg overbeviste hende om, at det kunne lade sig gøre at få den bygget for under 200.000 kr., fortæller Morten Boeck-hansen.

Så parret købte huset, og Morten Boeck-hansen begyndte at tegne på sin idé. Godt nok arbejder han med bestyrelsesarbejde og ledelsesrådgivning, men arkitekttegninger er ikke fjerne for ham. Hans onkel tegnede nemlig Rigshospitalet, og Morten Boeck-hansen havde også en drøm om arkitektfaget engang.

© Pia Enghild

Morten Boeck-Hansen og hans hustru, Elena, har med egne ord bygget en perle af en udsigtsterrasse til sig selv. Her kan de nyde aftensolen sammen med hundene Bailey og Brandy. I sensommeren kan de også plukke friske blommer direkte fra et af træerne.

© Pia Enghild

Solen spiller i de mørke planter som udgør terrassens gulv. Plankerne er af en indonesisk træsort med navnet cumaru, der er købt hos Terrasseland. Bord, stole og liggestolen er In-Out fra Sika Design, og de er købt i Them Møbelhandel. Møblerne kan stå ude året rundt – man behøver kun at spule dem, hvis de er blevet beskidte.

© Pia Enghild

Elena Boeck-Hansen har givet terrassen finish med en række planter i potte. Her er det hendes hortensia, der blomstrer op og tilfører flere farver til terrassen. Bemærk også, at Morten Boeck-hansen har indbygget spots i terrassen og hele trappen. De er købt i Silvan.

© Pia Enghild

Den øvre del af terrassen afsluttes af den bastante svellemur med trappeformet kant, der kommenterer terrænets hældning. Morten Boeck-hansen og Elena valgte svellerne af eg, fordi de godt kan lide spillet i træårerne.

© Pia Enghild

Terrassens hjørner og mellemrum er, der skaber et organisk modspil til terrassens lige linjer. Her er det en rhododendron, der lyser op i nogle af de samme nuancer, som terrassens træ antyder.

LÆS OGSÅ: Byg selv en terrasse.

© Pia Enghild

Aftensolens sidste stråler rammer terrassen og sætter spot på spillet i naturmaterialet. Træerne kan, ud over at give skygge på solrige sommerdage, også friste med frugter, som hænger ned fra grenene fra sidst på sommeren – lige til at plukke og spise. Bemærk også, at bedene mellem terrassens niveauer har fået et lag hvide sten. De skaber et fint bunddække, som træernes stammer skyder op igennem.

© Pia Enghild

Terrassen set fra det laveste hjørne af baghaven. Seks ud af otte oprindelige træer på skrænten er bevaret. Det giver haven en fortættet og hyggelig stemning gemt væk fra verden – som der dog også er udsigt til.

© Pia Enghild

Før - Morten Boeck-Hansen arbejder til daglig med bestyrelsesarbejde og ledelsesråd-givning i sit eget firma Boecan ApS. Han er dog også tidligere træner ved Jægerkorpset – og det har givet ham den jernvilje og arbejdsdisciplin, der var med til at realisere terrassen.