Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan udnytter du bedst din smalle tagterrasse

Hvilke møbler og hvilke materialer egner sig bedst?

© Thors Design

Hej Birgit

Vi er netop flyttet til København K og bor nu med en meget smal, men særdeles udsigtsrig tagterrasse. Vi har nogle udfordringer, dels med det smalle fundament, dels i forhold til gelænderet, som ikke er så højt. Vi har i forvejen nogle høje slanke plantekummer, som er runde og smalle, og som giver et flot liv ved tagterrassens kant.

Vi ønsker os en møblering, der er både rolig, neutral og harmonisk i materialevalg, og som går godt med den lysegrå betonflade, som gulvet består af. Møblerne skal kunne fungere som en lille oase, der er smal og kan stå ude hele året, da vi desværre også har begrænsede opbevaringsmuligheder. Indretningen skal også kunne dække behovet for en lille afsætningsplads, sammen med de 2 små siddepladser, da vi bruger tagterrassen hele året. Derfor håber vi at finde nogle møbler, som vil ældes med patina. Vi håber, at I kan hjælpe os på vej til en brugbar løsning på toppen af de københavnske tage.

Annika og Jan

Tillykke med tagterrassen.

Den helt rette løsning vil være at finde via enkle møbler, der, blot i deres varierende højde, giver mulighed for sidde- og afsætningsplads på jeres smalle areal. Hos den danske møbelproducent Thors Design laves der håndlavede træmøbler af genanvendt træ som azobétræ fra danske nedlagte færgelejer. Træet er ekstremt slidstærkt og meget tungt, hvilket også forhindrer møblerne i at blæse omkuld.

En kubikmeter Azobétræ vejer over 1 ton, og det anvendte træ hos Thors Design er mere end et hundrede år gammelt. I serien Gamma Cube vil I kunne vælge den siddehøjde, som det passer jer. Jeg anbefaler dog 42 cm til stolene og 52 cm til bordet. Gamma Cubes måler 36 x 36 cm i siddefladen og fylder dermed så lidt som muligt. Med tiden bliver træet smukt og sølvgråt, og det praktiske aspekt er, at hvis I bliver en person mere, kan bordet funktionelt bruges som en ekstra siddeplads.

De livstidsholdbare møbler, som I ser på billedet, som er fra én af mine terrasseindretninger, koster vejl. 3000 kr. pr. stk., og de passer godt visuelt med øvrige naturmaterialer som beton, metal, sten samt jeres tilplantede krukker. Rigtig god fornøjelse på toppen af byen.

Birgit

Relaterede Artikler