© Thors Design

Sådan udnytter du bedst din smalle tagterrasse

Hvilke møbler og hvilke materialer egner sig bedst?

Tillykke med tagterrassen.

Den helt rette løsning vil være at finde via enkle møbler, der, blot i deres varierende højde, giver mulighed for sidde- og afsætningsplads på jeres smalle areal. Hos den danske møbelproducent Thors Design laves der håndlavede træmøbler af genanvendt træ som azobétræ fra danske nedlagte færgelejer. Træet er ekstremt slidstærkt og meget tungt, hvilket også forhindrer møblerne i at blæse omkuld.

En kubikmeter Azobétræ vejer over 1 ton, og det anvendte træ hos Thors Design er mere end et hundrede år gammelt. I serien Gamma Cube vil I kunne vælge den siddehøjde, som det passer jer. Jeg anbefaler dog 42 cm til stolene og 52 cm til bordet. Gamma Cubes måler 36 x 36 cm i siddefladen og fylder dermed så lidt som muligt. Med tiden bliver træet smukt og sølvgråt, og det praktiske aspekt er, at hvis I bliver en person mere, kan bordet funktionelt bruges som en ekstra siddeplads.

De livstidsholdbare møbler, som I ser på billedet, som er fra én af mine terrasseindretninger, koster vejl. 3000 kr. pr. stk., og de passer godt visuelt med øvrige naturmaterialer som beton, metal, sten samt jeres tilplantede krukker. Rigtig god fornøjelse på toppen af byen.

Birgit