© Cane-line

Sådan skaber du et lækkert, moderne udekøkken

Udekøkkenet er sommerens helt store trend, og her får du inspiration til at lave dit eget.

Hvis den kommende sommer bliver bare halvt så god som den sidste, er det et oplagt forårsprojekt at kaste dig over indretningen af dine udearealer. Her peger sommerens trend hen imod det populære udekøkken, som kombinerer madlavning med samvær og hygge.

Men hvordan er det lige, sådan ét bliver skabt? Få inspiration, gode råd og læs, hvad du skal være opmærksom på, lige her.

Det skal du bruge - og overveje

Et funktionelt udekøkken kræver nogle essentielle ting. Først og fremmest har du brug for et arbejdsbord eller køkkenmodul, som enten skal være fastmonteret eller mobilt. Du skal derudover overveje, om du ønsker en vask med tilsluttet vandhane og afløb, ligesom du skal overveje, om du ønsker gasblus, el-kogeplade eller andet. Vil du i øvrigt gerne sætte køkkenet under eksempelvis et halvtag?

Husk også at indtænke opbevaringsløsninger og praktik. Hvis du alligevel skal ind efter glas, skærebræt og krydderier eller ind med skraldet, så ryger idéen med, at du kan være helt tilstede og tæt på dine gæster.

Investér i materialer, der holder året rundt

En af de vigtigste ting at overveje, når du indretter udendørsarealer, er materialerne. Din køkkensektion kommer formentlig til at stå udenfor hele året, og det er ærgerligt, hvis den allerede skal udskiftes efter én sommer.

Hvis du ønsker en nem og luksuriøs løsning, er danske Cane-line kendt for sine møbler designet til at stå ude hele året. De tilbyder for eksempel hurtigttørrende skumhynder og antiseptisk skum og betræk, der ikke kan danne mug, så du kan bruge din tid på andet end at vedligeholde havemøbler.

I år satser Cane-line stort på køkkendelen, hvor de har skabt det stilrene, modulbaseret udekøkken Drop i teak og pulverlakeret aluminium, som er solidt og slidstærkt.

© Cane-line

Prisen på et Drop køkken hovedmodul i lavagrå aluminum starter ved 32.999 kroner. Teak-væggen koster 3.499 kroner. Serien er, som navnet antyder, inspireret af dråbeformede ben, som giver køkkenet en profil med både kanter og bløde kurver.

Match køkkenet med dine øvrige møbler

Dit fine udekøkken bør designmæssigt ikke skille sig ud fra resten af terrassen eller haven. For det flottest mulige resultat bør du matche det med eventuelt spise- eller loungeområde i både farver, møbler og materialer. Cane-lines modulbaserede Drop-udekøkken kan for eksempel sættes op mod de øvrige Drop-produkter som spisebord, barbord eller cafébord for at skabe sammenhæng og elegance.

© Cane-line

Indret med detaljer og farver

Ligesom du giver dit hjem personlighed med nye elementer, farver og detaljer, kan du også skabe et fuldendt udekøkken og udeareal. Mens mørkegrå og sort tidligere dominerede udendørsmøbler, er det nu de lysegrå nuancer, som er i centrum. For at skabe modspil og kant kan de neutrale nuancer nemt stå i kontrast til accessories som bakkeborde, puder og skåle i klare og markante farver.

Tip: En god idé til en fin detalje i udekøkkenet er et ophæng til køkkenredskaber, da det både er funktionelt og æstetisk.

Der findes selvfølgelig et hav af muligheder, som afhænger af, hvor meget dit udekøkken skal kunne. Du burde nu være klædt på til at komme i gang og til at gøre det til dit helt eget. Lige så snart sommeraftenerne byder sig, vil du ikke fortryde det.

Miljørigtig kvalitet både ude og inde

Cane-line producerer ikke kun kvalitetsmøbler til udendørs brug, men er også førende producent af indendørsmøbler. Firmaets rødder er i Danmark, men de eksklusive møbler forhandles i over 100 lande. Life made comfortable er essensen i møblerne, der designes og produceres med stor omtanke for miljøet i alt fra materialevalg og arbejdsforhold til energiforbrug.

Du kan læse mere om Cane-lines produkter og forhandlere lige her.