SMD Design altankasse
© SMD Design

Herligt haveliv | Sådan nyder du din have i efteråret

Du kan sagtens få masser af glæde af din have, selv om det er blevet efterår.

Er du typen, der frisker vandkaraflen op med hjemmedyrkede mynteblade fra haven? Eller skal din have nærmere kunne danne smuk ramme for et sommerselskab eller to? Få styr på dine behov, og indret dit uderum derefter. En sofa eller en daybed indbyder til afslapning, og et gulvtæppe virker både samlende og lunende. Husk dog at vælge vandafvisende tekstiler, der giver mindst muligt besvær, og udstyr også haven med kurve eller opbevaringskasser til puder og plaider. Fyld selvfølgelig også haven med planter.
Gerne de spiselige af slagsen, så du både kan se og smage på dem. Soldrevne lamper er også en idé. De er både praktiske, miljøvenlige og hyggelige. Lad lampen op i sommersolen og brug naturens energi til at skabe lys i aftenmørket.

Markslöjd bedlampe havebelysning
© Markslöjd

Fiks havebelysningen med Markslöjds enkle LED-løsninger. En bedlampe virker i et system med en driver, der kan klare op til 6 lamper. 1482 kr. for én lampe inkl. driver og kabel, Markslöjd.

Mater bord i lys eg
© Mater

Bordserien accent designet af danske Space Copenhagen for Mater er blevet udvidet med en version i FSC-certificeret eg. Bordet kommer i forskellige størrelser og er flot både i grupper og alene. Det er produceret i Europa, og med sin rene og ærlige æstetik er møblet allerede en klassiker. Fra 2995 kr., Mater.

Arkitektur

arkitekt Jon Danielsens hus "hytte ustaoset"
© Jon Danielsen

Klædelig i Kebony

I udkanten af norske Hardangervidda ligger ”Hytte Ustaoset”, som arkitekten bag, Jon Danielsen fra Aarhus, bevidst har valgt at beklæde med træsorten Kebony på grund af materialets holdbarhed og miljøvenlighed. Træet kræver ikke særlig vedligeholdelse ud over normal rengøring og er langt bedre end bløde træsorter i barske vejrforhold. Med tiden vil facaden få en sølvgrå patina, så hytten blender naturligt ind i de naturskønne omgivelser på Europas største bjergplateau. Fjeldhytten har to rum med plads til 13 overnattende gæster.

Tre favoritter til hjemmegartneren

Husqvarna robotplæneklipper
© Husqvarna

En god hjælper! Robotplæneklipper­, Automower 315, 14.995 kr., Husqvarna.

Eva Solo soldrevet lampe
© Eva Solo

Soldrevet lampe til uderummet. SunLight Bell, 599,95 kr., Eva Solo.

SMD Design hvid altankasse
© SMD Design

Altankasse, Jorda, l 100 cm, 805 kr., SMD Design.