Få en flot plæne

En flot, tæt græsplæne i din have er ikke så svær at etablere, hvis forarbejdet er grundigt. Den sikre, men også dyreste løsning, er rullegræs, som bør hjælpes på vej med en velforberedt base.

© Gardena

Sådan anlægger du en græsplæne
Græsplæner kan anlægges i hele vækstsæsonen, men det er bedst i april og fra sidst i august til starten af oktober. Til både såning af græs og rullegræs skal jorden bearbejdes, så den er løs mindst et spadestik ned. Grav området igennem med spade/greb eller en havefræser. Bearbejd mulden med kultivator og rive. Fjern større sten samt rødder og stængler fra ukrudt. Vækstlagets har stor betydning. De øverste 25 cm af mulden skal være porøse og må gerne indeholde meget humus. Fræs fx græsafklip, blade og helt eller halvt omsat kompost ned i det øverste jordlag. Græsfrø trives bedst i en let jord, en blanding af ler, muld og sand eller grus. Lad jorden “sætte sig”, inden du anlægger plænen. Vil du så, skal du tilføre gødning først. Brug fx NPK 16:5:12 - 3 kg/100 m2. Rullegræs skal først gødes senere. Bland frø med sand, spred med hånden på langs og på tværs.

© Gardena

Rullegræs er en hurtig måde at få en flot græsplæne på.

© Gardena

Klip græsset jævnligt. Start med en klippehøjde på 6 cm, og gå gradvist ned, men aldrig under 3,5 cm.

© Gardena

Vandingscomputeren model C 1060 Solar kan indstilles til seks vandinger pr. dag. 10 sprog. 1199 kr. Andre modeller fra 799 kr. Gardena.